Çorlulular özel gösterimde Manda Yuvası'nı izledi

Manda Yuvası, TÜMKASDER'in özel gösterimiyle yüzlerce kişiyle buluştu. Manda Yuvası filminin yönetmeni ve oyuncusu İlyas İlbey, Yasemin Yalçın ve diğer oyuncuları, senaristleri TÜMKASDER'in fil

GÜNDEM 10.03.2015 18:03:00 0
Çorlulular özel gösterimde Manda Yuvası

PROTOKOL DE KATILDI

Altı sinema salonunda aynı anda gösterime giren filmin bu özel gösterim gecesine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, bürokratlar, siyasetçiler ve basın mensupları yanında yüzlerce Kastamonulu ve sinemasever katıldı. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Kastamonu’nun kültürel değerlerini beyaz perdeye taşıyan bu çok özel komedi filminin oyuncularıyla birlikte Manda Yuvası özel gösteriminde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle bizim topraklarımızın yetiştirdiği özel sanatçılar İlyas İlbey, Yasemin Yalçın ve tüm ekibi yürekten kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Filmden bahseden Çalıkk, “Bu film, içinde barındırdığı komedi unsurlarıyla, bize ait güzellikleri, halk şivelerini, kültürel formları, yöresel güzelliklerimizi anlatan nadide bir yapımdır. Biz bu filmin senaryosunda bulunan bazı karşıt duruşlara göre filmi değerlendirmiyoruz. Elbette herkesin bir fikri ve bölgesiyle ilgili yapılacak çalışmalara bakış açısı vardır. Eninde sonunda bu film, bizi anlatmaktadır, bu film bizim topraklarımızın havasını, kokusunu yansıtmaktadır.” dedi.

 

 

OYUNCULARLA SÖYLEŞİ 

Programda katılımcılara yönelik bir de kokteyl gerçekleştirildi. Kastamonu Yöresel Kıyafetleriyle bezenen garsonlar, İbrikli Osmanlı Şerbeti ile beraber, Kastamonu Köy Somun Ekmeği ve Torba Süzme Yoğurt ikramı yaptılar. Daha sonra Manda Yuvası’nın oyuncuları ve senaristleriyle söyleşi programına geçildi. Herkesin merak ettiği her şeyi oyunculara sorabildiği bu bölümde filmle ilgili farklı bir enformasyon yaşandı. Söyleşiyle birlikte TÜMKASDER’in en küçük üyesi Ecrin Öztürk’ün de doğum günü kutlandı, doğum günü pastasının kesilmesi neşeli bir ortamın oluşmasını sağladı.

Film sonrası ise Manda Yuvası’nın izleyenleri, film ekibiyle birlikte fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.