Minik şahlar ödüllendirildi

Bu yıl ilki düzenlenen ve Tekirdağ'da yapılan en kapsamlı 'okullar arası satranç turnuvası' olma özelliğini taşıyan Kapaklı Okulları Satranç Takım Yarışması hafta sonunda oynanan

GÜNDEM 10.03.2015 18:02:00 0
Minik şahlar ödüllendirildi

Kapaklı Çocuk Ligi 1. Satranç Takım Yarışması hafta sonu oynanan müsabakaların ardından sona erdi.

İKİ GÜN SÜRDÜ

Kapaklı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Cumartesi ve Pazar günü yedi tur üzerinden oynanan müsabakalara 7 okuldan 17 takım ve 103 sporcu katıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Baş Hakem Mehmet Vardar, TSF Kapaklı Temsilcisi Murat Bektaş, TSF Saray Temsilcisi Erol Erer, Mehmet Sah, Mehmet Süngü ve Ahmet Canakay turnuvada hakem olarak görev yaptı.  Turnuvanın açılışına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan ile çok sayıda veli katıldı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kapaklı Çocuk Ligi Satranç Turnuvası Pazar günü saat 17.00’da oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi. Ödül törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan da katıldı. Turnuvada üçüncü olan Kapaklı Gazi İlkokulu Yıldız B takımın ödüllünü, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan verirken, ikinci olan Kapaklı İrfan Fatma Mandalı İlkokulu Mandalı İÖ-1 takımının ödülünü ise İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın verdi. Turnuvada rakiplerini mağlup ederek birinciliği kazanan Kapaklı Gazi İlkokulu Yıldız-A takımı ise ödülünü İlçe Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden aldı.

KIZLARI AYRICA TEBRİK ETTİ

Ödül töreninin ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı’ da ilklerin gerçekleştiğini belirterek, “Satranç, Kapaklıda her geçen gün daha da gelişiyor. Kadınlar gününde kızlarımızın birinci olması bizler için daha da anlamlı. İnşallah bu zeki kızlarımız Türk kadınının hak ettiği yere ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Turnuvanın düzenlenmesinde ve organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Turnuvamızda Tekirdağ TSF Temsilcisi Mehmet Vardar ve Kapaklı TSF Temsilcisi Murat Bekdaş başta olmak üzere tüm hakemlerimiz canla başla çalıştı. Kendilerini gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Kapaklı Bahçelievler Mahallesi’nde İbni Sina Okulu Müdürü Murat Bekdaş ise yaptığı konuşmada, ilçede 35 satranç antrenörü, 5 satranç hakem, 2 ikinci kademe antrenör bulunduğunu belirtti. 16 Antrenörün 8 okulda 231 öğrenci ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bekdaş “Kapaklı Kaymakamlığımızın bize verdiği destek sonunda ilçemize 80 satranç takımı kazandırdık. Bu ve bundan sonraki turnuvalarda kendi satranç turnuvası takımlarımızı kullanacağız. Satranca gönül veren herkese kapımız açıktır” diye konuştu.

SATRANÇ ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLAR

Satranç sporunu daha da yaygınlaştırmak adına çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bekdaş “Velilerimize, okullarında satranç antrenörü olup olmadığını öğrenmelerini ve çocuklarını okullarındaki satranç kurslarına göndermelerini tavsiye ediyorum. Satranç aslında hayatın ta kendisidir. Doğrular, yanlışlar, kazanmak, kaybetmek, kendine güvenmek, dikkatli olmak, plan yapmak, alternatif çözümler geliştirmek, problemle mücadele etmek gibi birçok kavramı içinde barındıran bir spordur satranç. Satranç çocuğu olgunlaştırır. Tecrübe sahibi yapar. Problemle mücadele edebilmeyi, yenmeyi –yenilmeyi  soğukkanlı olmayı öğretir. Kısaca hayata hazırlar” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ Temsilcisi Baş Hakem Mehmet Vardar da, “TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdiğimiz destek her zaman sürecektir. 4 bin yıldan bu yana oynandığı bilinen ve kuralları 500 yıldır değişmeyen satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç sporunda öğrenciler beyinlerini kullanırlar, sistematik düşünce geliştirirler, sorunları çözerek anında uygulamaya koyarlar. Hızlı ve doğru düşünebilmeye yardımcı olan satranç kişiliği olumlu yönde etkiler ve kendine güven duygusunu geliştirir. Bireylere birçok olumlu özellik kazandıran bu seçkin sporun benimsenmesine yardımcı olacağına inandığımız Satranç Turnuvasında bizlerin yanında olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya, katılan sporcu öğrencilere, değerli  öğretmenlerine turnuva  organizatörü  Satranç Öğretmeni Murat Bektaş, değerli yönetici, öğretmen ve  hakem arkadaşlarıma  teşekkür ederim” dedi.