CHP'de ilk 5 isim belirlendi

Pazar günü Tekirdağ'da yapılan CHP Milletvekili eğilim yoklaması sonucunda milletvekili aday listesinde yer alacak ilk 5 belirlendi. Buna göre birinci sırada Candan Yüceer çıkarken milletvekili aday listesine girece

GÜNDEM 9.03.2015 19:03:00 0
CHP

CHP’nin (Cumhuriyet Halk Partisi) Pazar günü Tekirdağ’da yaptığı ön seçim sonuçları kesinleşti. Dün verdiğimiz haberlerde yer alan ilk üç sıra değişmezken dördüncü ve beşinci sıradaki isimler de belirlendi.

FAİK ÖZTRAK KONTENJAN

Tekirdağ’da Parti Meclisi, birinci sıra adayı kontenjandan belirleme kararı alırken 6 milletvekilliğinde kalan 5 milletvekilliği sıralaması için ise ön seçim yapıldı.  Tekirdağ'da 24 aday adayı önseçim yarışına katıldı. Mevcut milletvekilleri Candan Yüceer ve Emre Köprülü önseçime girerken, Faik Öztrak ise kontenjan başvurusu yapmıştı.

YÜCEER SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTI

Ön seçimden ilk sırayı Candan Yüceer alırken ikinci sırada ise Emre Köprülü yer aldı. Üçüncü sırada ise İlhami Özcan Aygün’ün yer aldığı seçimde dördüncü sırada Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kızı Arzu Mandalı Sucu yer aldı. Seçimde milletvekilliği listesine girecek isimler arasında son sırada ise Şerafettin Terzi yer aldı.

İLK BEŞ İSİM VE ALDIKLARI OYLAR

Pazar günü yapılan seçimde milletvekili listesine Faik Öztrak’ın ardından girmeye hak kazanan ilk 5 isim ve aldıkları oy sayıları ise şöyle:  Candan Yüceer 6 bin 757 oy, Emre Köprülü 5 bin 572, İlhami Özcan Aygün 4 bin 674 oy, Arzu Mandalı Sucu 3 bin 756 oy Şerafettin Terzi 3 bin 463 oy.

PAZAR GÜNÜ TÜM İLÇELERDE CHP’LİLER SANDIĞA GİTTİ

Sabah erken saatlerde Tekirdağ'ın 11 ilçesinde gerçekleşen eğilim yoklaması akşam saat 17:00 da sona erdi. Seçimde, CHP üyeleri en az 3 en fazla ise 5 isimi listeye yazarak oylarını kullandı. Seçim sonuçları tüm ilçelerde büyük bir merakla beklendi. Seçim sonucu gece yarısında belli oldu.

SÜLEYMANPAŞA İLHAMİ ÖZCAN AYGUN

Sabah erken saatlerde Süleymanpaşa İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda başlayan eğilim yoklamasında 2 bin 856 kişi oy kullandı. Açılan sandıklarda bin 594 oy alan İlhami Özcan Aygun birinci sırada olurken, bin 108 oy alan Şerafettin Kurt ikinci sırada yer aldı, mevcut milletvekili Candan Yüceer ise bin 60 oy alarak süleymanpaşa ilçesinde yapılan eğilim yoklamasında üçüncü sırada yer aldı.

ÇORLU’DA EMRE KÖPRÜLÜ ÇIKTI

Çorlu’da Emre Köprülü bin 73 oyla birinci çıkarken, Candan Yüceer bin 49 oyla ikinci, Halim Orta 677 oyla üçüncü sırada yer aldı.

ERGENE’DE CANDAN YÜCEER

Ergene’de de mevcut milletvekillerinden Candan Yüceer 617 oyla birinci çıkarken, Emre Köprülü 466 oyla ikinci, Haşim Korkmaz da 438 oyla üçüncü çıktı.

KAPAKLI DA YÜCEER DEDİ

Kapaklı’da da mevcut milletvekili Candan Yüceer 636 oy alırken, Arzu Mandalı Sucu 516 oy alarak ikinci sırada yer aldı, Metin Dönmez ise 435 oy olarak Kapaklı'da açılan sandıklardan ilk üç arasına girmeyi başardı.

ÇERKEZKÖY DE CANDAN YÜCEER

7 Haziran Genel seçimleri için eğilim yoklaması gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy ilçesinde yapılan eğilim yoklamasında ise bin 18 oy alan mevcut milletvekili Dr. Candan Yüceer birinci sırada yer aldı, Metin Dönmez 988 oy alarak ikinci, Hasan Demir ise 853 oy alarak üçüncü sırada yer aldı.

MARMARAEREĞLİSİ CANDAN YÜCEER DEDİ

Marmaraereğlisi’nde ise mevcut milletvekili Candan Yüceer 321 oyla birinci çıkarken, Halim Orta 272 oyla ikinci, Emre Köprülü de 241 oyla üçüncü çıktı.

SARAY’DA SARAYLI ADAY BİRİNCİ ÇIKTI

Saray’da da Özgen Erkiş 729 oy alarak Saray ilçesinde yapılan eğilim yoklamasında birinci sırada yer aldı. Metin Dönmez 725 oy alarak ikinci, Candan Yüceer ise 693 oy da kalarak üçüncü sırada yer aldı.

HAYRABOLU ŞERAFETTİN KURT DEDİ

Hayrabolu’da açılan sandıklardan 399 oy alan Şerafettin Kurt birinci sırada olurken Mevcut Milletvekilleri Emre Köprülü 368 oy ile ikinci, Candan Yüceer ise 337 oy ile üçüncü sırada yer aldı.

MALKARA'DA DEĞİŞEN YOK

Malkar’da da 614 oy alan Şerafettin Kurt birinci, Mevcut Milletvekili Emre Köprülü 559 oy alarak ikinci, İlhami Özcan Aygun ise 536 oy alarak üçüncü sırada yer aldı.

ŞARKÖY VE MURATLI’DA EMRE KÖPRÜLÜ BİRİNCİ ÇIKTI

Şarköy’de de Emre Köprülü 456 oyla birinci çıkarken, Candan Yüceer 428 oyla ikinci, Şerafettin Kurt da 425 oyla üçüncü çıktı. Muratlı’da da 259 oy alan mevcut milletvekili Emre Köprülü birinci çıkarken, İlhami Özcan Aygun 239 oyla ikinci, Candan Yüceer de 227 oyla üçüncü çıktı.

Haber / Abdulhamit ALBEZ