Muzaffer Yaztepe 6'ncı kez güven tazeledi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Başkan Muzaffer Yaztepe, 6'ncı kez üyelerinden yetki aldı

GÜNDEM 9.03.2015 18:39:00 0
Muzaffer Yaztepe 6

Çerkezköy Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Kongrede, Muzaffer Yaztepe 6’ncı kez başkanlığa seçildi.

 

 

DİVAN OLUŞTURULDU

Kongre Başkan Muzaffer Yaztepe’nin açılış konuşması ile başladı.  Ardından Kongre Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına T.E.K.K.Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmail Atakan getirildi.  Divanın oluşmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporu ve Denetim Kurulu raporları  okundu ve söz alan olmayınca oylamaya sunuldu. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları oy birliği ile kabul edildi.

 

 

BÜTÇE 560 BİN TL OLARAK KABUL EDİLDİ

Daha sonra 2015 yılı tahmini bütçesinin görüşülerek karara bağlandı. Tahmini bütçe 560 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 9. Maddesinde ise Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan ile Denetim Kurulu üyelerinin aylık ücretleri ve huzur hakları ile yollukları görüşüldü ve bu maddede oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Merkez Birliği’nce uygulamaya konulan kooperatif takibindeki borçların yeniden yapılandırılması görüşüldü. Bu maddede görüşüldükten sonra oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 11. Maddesinde ise kooperatif kefaletiyle kullandırılan kredilerden (icra)yasal takibe intikal eden kişilerin menkul ve gayrimenkullerini gerektiğinde 150.000 TL’ye kadar icra satışından kooperatif adına satın alınarak borçlunun 6 aylık sürede borcunu ödemesi durumunda alınan malın sahibine iade edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşüldü.  Bu gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

 

 

KAZANDIĞIMIZ TECRÜBELERİMİZİ ÜYELERİMİZİN YARARINA KULLANIYORUZ

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Çerkezköy Esnaf  ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’na yeniden seçilen Muzaffer Yaztepe seçim sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında bu güne kadar kazandığı tecrübelerini kooperatif üyelerinin yararına kullandığını ve kullanmaya da devam edeceğini belirtti.

Başkan Muzaffer Yaztepe konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kooperatifin üyelerine sağladığı çok önemli imkanlardan da bahsedeyim. Kullandığınız işletme kredisine devlet beş yıla kadar ve 50 faiz desteği sağlıyor. Bankanın uyguladığı real faizin yarısını sizin adınıza devlet bankaya ödüyor, ödemediğiniz kredi taksitlerinizi kooperatif kendi hesabından ödeyerek ticari sicilinizi bankaya bozdurmuyor. Kredi ipotek ekspertis ücreti alınmıyor, ipotek fek ücreti alınmıyor, tapu sicil kooperatif işlemlerinden ipotek  masrafı vergi ve harç ücreti alınmıyor, tapu sicil sadece döner sermaye ücreti alınıyor. Kredi taksitleri üç aylık vadelerle ödeniyor. Kooperatif kefaleti ile üst limit kredi kullanma imlanı kolaylığı sağlanıyor. Üyeler kredi ödeme yükümlülüklerini yerine getiremediğinde azami şekilde idare ediliyor. İcra takibine düşen üyelerin ipoteklerinin satışında kooperatif gerektiğinde icra satışına katılıyor gayrimenkulü rayiç değerine kadarı ile satın alıyor. Altı aya kadar koruma altında tutarak sahibine iade ediyor. Bu kolaylıkları hiçbir finans kurumunun size sağlaması mümkün değil.”

 

 

YAZ TEPE 6. KEZ SEÇİLDİ

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 36. Olağan Kongresi’nde seçilen Muzaffer Yaztepe, 6. kez başkanlık koltuğuna oturdu. Muzaffer Yaztepe Başkanlığındaki Asil Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Sami Canbaz, Şaban Kırım, Hüseyin Bahar ve Cüneyt Büyükikiz seçildi. Yönetim Kurulu Yedek üyeliklerine, Sami As, Özder Çutok, Kasım Şişman, Kıyas Terbiyeli ve Aytaç Erdem seçildiler. Bölge Birliği Asil Delegeliklerine: Muzaffer Yaztepe, Sami Canbaz, Şaban Kırım.

Kongrede, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva  ve Belediye Meclisi üyeleri ve Tekirdağ, Kırklareli, Edirne illeri ve ilçelerindeki tüm Kefalet Kooperatifleri Başkanları da hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN