Kapaklı'da Ak Parti Gençlik Kolları kongresi yapıldı

Ak Parti Kapaklı İlçe Gençlik Kolları 1.Olağan Kongresi'ni cumartesi günü gerçekleştirdi.

GÜNDEM 8.03.2015 20:34:00 0
Kapaklı

KONGRE DİVANIN SEÇİLMESİ İLE BAŞLADI

Kongre Divan Başkanlığı seçimi ile başladı. Divan Başkanlığı’na İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Karaca, Divan Başkan Yardımcılığına Emre Yıldız, üyeliklere ise Songül Dalgıç ve Oktay Koç oy birliği ile seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Erdal yaptı. Erdal "Konya'da hayatını kaybeden şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum. Bütün kadınlarımızın özel gününü kutlamak istiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Eski Gençlik Kolları Başkanına görevinde verdiği hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu bayrağı devraldıktan sonra bizde gelecek kardeşlerimize devredeceğiz. Bizler bu dava için buradayız. Ustamızın kurucu başbakanımızın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden gideceğiz. Menfaat gözetmeksizin buradayız. Kendi ekibime ve sizlere kongreye geldiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN

Kongrede daha sonra Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in konuşması ile sürdü. Bu günün parti için önemli bir gün olduğunu belirten Bezgin,"Her kongremiz yenilenme, yeni seçimlere hazırlanma günüdür. Ak Parti'den önce gençler siyasette bayrak taşıyan, teşkilata lojistik destek sağlayan kozdu. Ama  liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gençler siyasetin merkezine girmiştir ve söz sahibi olmuşlardır. Sadece seçen değil, seçilen olmuştur. Gençler AK Parti ile birlikte geleceğe güvenle bakmaya başlamıştır. Parti olarak gençlerimizin  yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin tek dili, tek bayrağı ve tek vatanı vardır.  Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi ‘dik durduk ve dikleşmeyeceğiz’ 2015 seçimlerinde var gücümüzle çalışacağız. Gelişmemiz ve yükselmemiz genç ve dinamik arkadaşlarımız ile olmuştur. Bu kutlu görevde arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi. 

SİYASET TARİHİ YAZANLAR AK PARTİ’DEN ÖNCE AK PARTİ’DEN SONRA AYIRACAKLAR

Siyaset tarihini yazanlar sayfalarını AK Parti'den önceki ve sonraki bölüm diye açacaklarını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut, "AK Parti 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren Türkiye siyasetinde çok önemli bir rol oynamıştır. İnsan ve hizmet odaklı her türlü ayrımcılığa son veren anlayışa göre siyaseti gerçekleştirmiştir. Bu ülkede yasaklardan, ayrımcılıktan başörtüden çok çektik. Toplumu adeta çeşitli parçalara ayıran zihniyetlere 3 Kasım 2002 de son vermiştir. Türkiye'de 13 yıldır yeni sayfa açılmıştır. Ak Parti’nin siyasetinde yalana, sahtekarlığa ve her türlü ayrımcılığa yer yoktur." diye konuştu. 

OY VERME 18 SEÇİLME 25’E DÜŞÜRÜLDÜ

Konuşmasında daha sonra gençlik kolları ve kadın kollarının önemine vurgu yapan Akbulut, “AK Parti döneminde gençlere ve kadınlara farklı bakış açısı geçirmiştir. Oy verme ve seçilme yaşı AK Partiden önce çok yukarılardaydı. Oy vermeyi 18'e seçme ve seçilme yaşını ise 25'e kadar düşürmüştür. AK Parti kadınına ve gencine güveniyor. İnsanlara değer verdiğini yaptığı uygulamalar ile ortaya koyuyor. Kadınlar ve gençler için partimiz birçok kanun çıkarmıştır. Böyle bir genç kuşağa ve kadınlara topluma ak parti getirdiği hizmetler ile düzenlemeler ile sahip çıkmıştır. Bundan sonra bu düzenlemeler daha önemli gelişmeler ile devam edecektir. Dokuz seçimde birinci olma şansını bundan dolayı verdiniz" dedi. 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçime tek aday gidilirken, delegelerin tamamının oyunu alan Ayhan Erdal tekrar İlçe Gençlik Kolları Başkanılığı’na seçildi. 

Haber / Emine LALE