Kültür Temel Liseleri Çerkezköy Lansmanı gerçekleştirildi

Kültür Temel Liseleri, 'Akıllı öğrenme modeli" ile eğitimde yeni bir dönem başlatıyor

GÜNDEM 6.03.2015 18:21:00 0
Kültür Temel Liseleri Çerkezköy Lansmanı gerçekleştirildi

Kültür Temel Liseleri’nin, ‘Akıllı Öğrenme Modeli’ ile farklı bir eğitim sistemi uygulayacağı belirtildi.

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Kültür Temel Liseleri, eğitimde dönüşümün tanıtım toplantılarına devam ediyor. Çerkezköy’de önceki gün Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi Elit Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen lansmana Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ve Abdullah Nair, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Kültür Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, Kültür Temel Liseleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Şilan, Kültür Temel Liseleri Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal, Çerkezköy Kültür Temel Liseleri Kurucusu Ömer Güvensoy, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNE UYGUN EĞİTİM MODELİ

Kültür Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven, lansman programının açılışını yaptı. Yurtseven, “Öğrencilerimize hem okul müfredatı, hem de üniversiteye hazırlık süreci konusunda kapsamlı eğitim verme hedefi ile yola çıktık. Kültür Temel Liseleri olarak, eğitim sektörüne kazandıracağımız yeni projelerimizle farkımızı ortaya koyacağız. Uygulayacağımız öğrenme modelinin ismi ‘Akıllı Öğrenme Modeli’dir. İçeriğini de Kültür Temel Liseleri’nin uzman öğretmen kadrosunun oluşturduğu Akıllı Öğrenme Modeli’yle öğrencilerimizin daha verimli eğitim almalarını sağlarken, 1 veya 2 yıl içerisinde gecesini gündüzüne katarak üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz için, 4 yıllık daha programlı bir çalışma sistemi, fırsat eşitliği, ödevsiz okul modeli ve günümüzün teknolojisine uygun eğitim modeli kurguladık.” açıklamalarını yaptı.

ANADOLU VE MESLEK LİSESİ’NE ALTERNATİF TEMEL LİSE

Türkiye çapında 119 şubelerinin olduğunu hatırlatan Kültür Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven düz liselerin kaldırılmasıyla, öğrenciler için yeni bir döneme girildiğini belirtti. Yurtseven, “Öğrencilerimiz ya SBS’de iyi bir puan alarak anadolu liselerini tercih edecek ya da meslek lisesine giderek orta karar bir eğitim alacaktı. Dershanelerin de kapatılmasıyla biz eğitim kurumlarına sunulan bir seçenekle, anadolu lisesi ve meslek lisesine alternatif olarak ‘temel lise’ kavramı ortaya çıktı. Kapatılan dershaneler temel liselere dönüşerek, öğrencilere okul müfredatının yanı sıra üniversiteye de hazırlık konusunda öğrencilere destek olmayı amaçlayan kurumlar olarak hayatına devam edecek. Biz Kültür Dershaneleri olarak bu dönüşüm için ilk başvuran kurumuz.” diye konuştu.

 

 

Tam zamanlı verimli eğitim

Ahmet Sait Yurtseven, tam gün eğitim vereceklerini belirterek, “Temel lise uygulamasıyla öğrencilerimize fırsat eşitliği de sağlanmış oluyor ki, bu bizim kurum olarak özellikle desteklediğimiz konulardan biri. Temel lise eğitimi almak isteyen öğrencilerimize yıllık 3 bin TL gibi bir rakam devlet teşviki olarak verilecek. Bu da çok zengin olanlar özel okula gider, diğerleri parasız okullarda okur kavramını yok etmiş oluyor. Bu yeni düzen ile eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış oluyor. Devletin verdiği teşvik ücretinin geri kalan kısmında da biz öğrencilerimiz için uygun ödeme koşulları yaratacağız.”dedi.

BİZİM İŞİMİZ ÇOCUK YETİŞTİRMEK

Programda bir konuşmada Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptı. İşler,“Eğitimciler olarak bizim işimiz çocuk yetiştirmek. Adam yetiştirmek. Eğer sanatkar elemanını iyi yetiştirirse üretim defolu olmaz. Eğer ürün defolu ise elde kalır. İşte biz eğitimcilerde çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Onları iyi eğitmeliyiz. Her öğretmen öğrencisini titiz bir şekilde yetiştirmek zorunda! Öğretmen arkadaşlarımız geriye dönüp bakmamalılar. Birçok sıkıntılarımız olabilir ama eğitimci olarak özel sorumluluğumuzu haklımızdan çıkarmamalıyız. Kültür Dershaneleri de benim çocuklarımı yetiştirenlerden. Artık dershanecilik misyonunu bitirdi. Artık okula dönüşen dershaneler özel okul olarak eğitimlerini sürdürecek.”diye konuştu.

Tekirdağ Çerkezköy Kültür Temel Liseleri Müdürü Ömer Güvensoy da  akıllı eğitimle öğrencilerin hayatlarının kolaylaşacağını belirterek, “Kültür Temel Liseleri temelini Kültür Dershanelerinden almış olup Türkiye’de 36 yıllık, Çerkezköy’de 6 yıllık bir geçmişe sahiptir. Çerkezköy’de eğitime 2009 yılından itibaren verdiğimiz katkı bizi onurlandırıyor. “dedi.

Programda Kültür Temel Liseleri’nin Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salim Ünsal, çeşitli bilgiler verdi.

Haber/Seyit SÜREN- Ahmet KARDEŞ