Karaağaç'ta 3 mahalle için muhtar seçilecek

Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanarak tek mahalle olan Karaağaç, 8 Mart Pazar günü yapılacak muhtarlık seçimleri ile 4 mahalleye dönüşmüş olacak.

GÜNDEM 5.03.2015 17:49:00 0
Karaağaç

İki yıl önce çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanan Karaağaç, yerel seçimlerden sonra fiilen Kapaklı’ya bağlanmıştı. Belde statüsünden çıkartılarak tek mahalleye dönüştürülen Karaağaç, yerel seçimlerin ardından Kapaklı Belediyesi tarafından 4 mahalleye bölünmüştü. Yeni 3 mahalle için muhtarlık seçimi yapılacak. 8 Mart Pazar günü yapılacak muhtarlık seçimine Karaağaç’tan çok sayıda muhtar adayı katılacak.

PAZAR GÜNÜ YENİ MUHTARLAR SEÇİLECEK

Kapaklı’da Ziraat Odası’nın kurulabilmesi için Kapaklı Belediye Meclisi tarafından Karaağaç Mahallesi’nin 4’e bölünmesine karar verilmesi ile birlikte üç yeni mahalle Kazım Karabekir Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mimar Sinan Mahallesi oluşturulmuştu. Üç mahallenin seçimleri ise 8 Mart Pazar günü saat 08.00-17.00 saatleri arasında Karaağaç’taki iki okulda gerçekleştirilecek.

ÇOK SAYIDA MUHTAR ADAYI VAR

Bin 334 seçmenin bulunduğu Kazım Karabekir Mahallesi’nde Çetin Özhan, Erdal Hançeroğulları, Sezer Çoşkun, Bülent Demir aday olurken, bin 350 seçmenin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi’nde Tuncel Keske, Abdülbaki Aladağ, Şener Salgar, Erdal Demirbaş aday oldu. 2 bin 400 seçmenin bulunduğu Fatih Mahallesi’nde ise Gürkan Adım, İhsan Kuşak, Suna Atmış, Metin Yurteri, Serdar Yıldırım muhtar olabilmek için büyük bir yarış içine girdi.

SEÇMEN LİSTESİNDE İSMİ BULUNMAYANLAR OY KULLANAMAYACAK

Karaağaç’ın yeni mahalleleri için yapılacak seçim ile 4 yıllığına yeni mahalle muhtarları seçilecek. Bu arada, Kazım Karabekir Mahallesi’nde 5, Mimar Sinan Mahallesi’nde 5 ve Fatih Mahallesi’nde ise 7 olmak üzere toplam 17 sandık kurulacağı öğrenildi. Seçmenler Kazım Karabekir ve Mimar Sinan Mahalle muhtarını seçmek için Karaağaç İlköğretim Okulu’nda, Fatih Mahalle Muhtarını seçmek için ise Karaağaç Atatürk İlköğretim Okulu’nda oy kullanacak. İlçe seçim kurulu yetkilileri yaptığı açıklamada, seçmen listesinde ismi bulunmayanların ise oy kullanamayacağını belirtti.

Haber / Emine LALE