Çerkezköy'de Başkan Akay çalışmaları inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fatih Mahallesi ve Kızılpınar Mahallesi'nde tamamlanan beton yol çalışmalarını inceledi ve Pınarça Deresi ile Cumhuriyet Mahallesi Piknik Alanı'nda yapıl

GÜNDEM 4.03.2015 18:04:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay belediyenin son çalışmalarıyla ilgili yerinde incelemelerde bulundu. Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte ilk olarak Fatih Mahallesi Kalemci Sokak ile Çağ Sokak kesişiminde yapılan beton yol çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, Kalemci Sokak ile Çağ Sokak’ın kesiştiği noktada bin 75 metrekare demirli beton yol, 97 metrekare beton kaldırım ve 229 metre ise bordür çalışması yaptıklarını belirterek, “Fatih Mahallemizin bu bölgesinde oturan vatandaşları çamurdan, tozdan kurtardık.”dedi.

PINARÇA DERESİNİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Yol çalışmalarının ardından Pınarça Deresi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, Fatih Camii’nin olduğu bölgeden Hükümet Konağı önüne kadar olan alanda Pınarça Deresi’nin etrafında yürüyüş yolları ve aydınlatma çalışmaları ile ilgili proje çalışmasına başlanılması talimatını verirken, “Pınarça Deresi’nin her iki tarafında yürüyüş yolları, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışması yapmak istiyoruz. Bununla ilgili arkadaşlarımız proje çalışmasına başlayacaklar ve yaz başında söz konusu çalışmaların startını vermeyi hedefliyoruz” dedi.

TEPE PİKNİK ALANI YENİLENECEK

Buradan da Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’na geçerek, incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, Piknik Alanı’nı daha modern ve güzel hale getirmek için bir proje çalışması yapacaklarını kaydetti. Akay, “Piknik Alanımızda etap etap yapacağımız çalışmalar ile daha modern ve güzel bir hale getireceğiz. Piknik Alanı’nda mangal yakacak vatandaşlarımız için ayrı bir bölüm oluşturacağız. Yürüyüş parkurlarını yeniden yaparak, daha modern hale getireceğiz. Oturma gruplarını yenileyerek daha modern ve kullanışlı hale getireceğiz.”diye konuştu.

KIZILPINAR ÇAMURDAN KURTARILDI

Piknik Alanı’nda yaptığı incelemenin ardından ise Kızılpınar’a geçen Belediye Başkanı Vahap Akay, tüvenan malzemesi dökülerek çamurdan kurtarılan Eren Caddesi, Çeliker Caddesi, Gülhan Sokak, Gelir Sokak, Yeni Camii Sokak ve Halit Er Sokak’ta incelemelerde bulundu. Söz konusu cadde ve sokakların kış ayları ile birlikte çamur içinde kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu ayda asfaltlama çalışması yapamayacağımız için öncelikle çamuru kazıdık ve bu cadde ve sokaklara tüvenen malzemesi serdik. Şu anda yaptığımız işlem sorunu geçici olarak çözmek ve yaz aylarına kadar ötelemektir. İnşallah tüvenan dökülen cadde ve sokaklarımızı yaz aylarında asfalt kaplayacağız.”diye konuştu.

İMKANLAR DAHİLİNDE SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ

Kızılpınar’da altyapı malzemesi serme dışında Malkoçlar Sokak, Karabaş Sokak, Yıldız Sokak, 94, 95 ve 106. Sokak’ta asfalt yama çalışması yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye’nin elindeki imkanlar dahilinde Kızılpınar’ın yol ve altyapı sorunlarına çözüm ürettiklerini söylerken, Kızılpınar ziyaretinin sonunda Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli’yi de ziyaret etti.

Haber / Emine LALE