Kadınlar 150 yıldır şiddete karşı dik durmaya devam ediyor

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Köprülü, "Yaşamın her alanında mücadele eden, ailenin ve toplumun temelini oluşturan Kadın

GÜNDEM 3.03.2015 17:28:00 0
Kadınlar 150 yıldır şiddete karşı dik durmaya devam ediyor

Kadına karşı şiddete dikkat çeken Milletvekili Köprülü, “Bu yıl kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ne yazık ki kadınlarımız şiddetin, yoksulluğun, her türlü ayrımcılığın, bedelini canlarıyla ödemek zorunda bırakılmışlardır. Bundan dolayı 8 Mart,  kadınlarımız için direnme ve hak arama gününe dönüşmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük armağanı olan “kadını erkeği eşit bir toplum” ideali son 12 yıldır AKP hükümetinin kadına bakış açısı yüzünden ortadan kaldırılmıştır.Hukukun üstünlüğünün yok olması, insan haklarının ortadan kaldırılması, kadının özgürce yaşama hakkını da elinden almıştır.”diye konuştu.  

Kadın dayanışmasının önemine vurgu yapan Köprülü, “Kadın hak ve özgürlüklerini, dayanışmayı daha da büyütmek için, onların mücadelesine her zaman omuz vermek ve onlara layık bir yaşam sunmak umuduyla, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”diye sözlerini tamamladı.

Marmara Haber