Muhasebeciler Haftası Çerkezköy'de de kutlandı

Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

GÜNDEM 2.03.2015 19:34:00 0
Muhasebeciler Haftası Çerkezköy

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDULAR

Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan Muhasebeciler Haftası, Çerkezköy’de de kutlandı. Dün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çerkezköy Temsilciliği üyeleri, Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Etkinliğe Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İşcan, TSMMO Çerkezköy Temsilcisi Aydın Şanlı ile TSMMO üyeleri Sadık Anagök, İlhan Baliç, Demet Eroğlu, Yasemin Yurtseven ve İsmail İmren katıldı.  

VERGİ DAİRESİNİ ZİYARET ETTİLER

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çerkezköy Temsilcisi Aydın Şanlı, tüm meslektaşlarının Muhasebeciler Haftası’nı kutladı. Grup, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından Çerkezköy Vergi Dairesi’ni ziyaret etti.

500 BİNDEN FAZLA KİŞİ MUHASEBECİLER HAFTASI’NI KUTLUYOR

TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı da kurumun internet sitesinden yaptığı yazılı açıklama ile tüm meslektaşlarının 1-7 Mart Muhasebe Haftası’nı kutladı. Muhasebecilerin mesleki sorunlarının bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini söyleyen Sanlı, “TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 SMMO ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odası’na kayıtlı, 96 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebeciler Haftası’nı kutlamaktadır.” dedi.

MUHASEBECİLİĞİN KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİ VAR

Muhasebecilik mesleğinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve 25 yıl önce yasal statüsüne kavuştuğunu kaydeden Nail Sanlı, “Bu önemli mesleği yapan meslektaşlarımız, uluslararası standartlarda iş dünyasının mali tablolarını hazırlayarak kamu maliyesinin güçlenmesine katkı sağlıyorlar. Ayrıca, işletmelerimizin gelişmesinde de yol gösterici ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğinde ivme kazandırıcı bir görev üstleniyorlar” ifadelerini kullandı.

MESLEKİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

TÜRMOB’un kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla çalıştığına vurgu yapan Sanlı, “TÜRMOB, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmaktadır. Gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri göstermektedir. Kendi imkan ve personelimizle uygulamaya geçirdiğimiz web tabanlı e-Birlik programımız ile meslek mensuplarımıza muhasebe meslek etiği ve etik eğitimler verilmektedir.” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ