Diyaliz merkezi neden Malkara'dan gitti?

Malkara Belediyesi diyaliz hastalarına diyaliz merkezinin neden gittiğini anlattı.

GÜNDEM 28.02.2015 16:14:00 0
Diyaliz merkezi neden Malkara

Malkara Belediyesi tarafından Mia - Et Lokantası’nda düzenlenen kahvaltı programında diyaliz hastalarına bir araya getirdi. Gerçekleştirilen kahvaltı programında Malkara Belediyesi Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Hikmet Altuğ, Recai Örs ve bir dönem Malkara'da faaliyet gösteren ama Türk Böbrek Vakfı yönetiminin aldığı karar ile kapanan Kadriye Kenan Tunalı Diyaliz Merkezinin diyaliz hastaları yer aldı.

KADRİYE KENAN TUNALI DİYALİZ MERKEZİ NEDEN KAPANDI

Belediye Başkan Yardımcısı Bahaeetin Cömert kahvaltı öncesinde Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un selamlarını iletip kahvaltı programına katılan diyaliz hastalarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan yardımcısı Bahaettin Cömert yapılan kahvaltının ardından diyaliz hastalarıyla sohbet edip, Kadriye Kenan Tunalı Diyaliz Merkezi’nin kapanmasıyla ilgili diyaliz hastalarına daha önceden yanlış olarak anlatılanların yerine ilk ağızdan doğru bilgileri verdi.

Başkan yardımcısı Bahaettin Cömert; “Böbrek Vakfı konusunda bir anlaşmazlık oldu. Bu anlaşmazlık daha önceki belediyeden gelen bir anlaşmazlıktı. Malkara Belediyesi'ne daha önceden borcu varmış, onları da bize bölmüşler. Önceki Belediye de kendilerine yazı göndermiş. Böbrek Vakfının olduğu yerde hastaların az olmasından, orasının çalışamaz duruma gelmesinden dolayı ve ayrıca bizim de vakıftan para istediğimizi mana eden buradaki yönetim hemen buradaki diyaliz merkezini kapatıp diyaliz merkezini potansiyeli daha fazla olan Kapaklı'ya taşıdı. Belediyenin alacağı var ve biz bu yüzden kanunen bu konuda kendilerine yazı göndermek zorundayız. Belediyemizin ilgili birimi parayı tahsil etmek istiyor ve yazı gönderiyorlar. Biz, Belediyenin kira gelirlerini yasa gereği istemek zorundayız. Bizi bahane edip böyle bir şey yaptılar. Tamamen ticari düşünüyorlar.”dedi.

SİZLERİ KEŞAN’A GÖNDERMEK İSTİYORUZ

Cömert, Malkara’daki diyaliz hastalarını Keşan’a göndermek istediklerini belirtirken şunları kaydetti: “Biz sizlere yardımcı olup, daha rahat olmanız için sizleri yakında bulunan Keşan'a göndermek istiyoruz. Burada konuşalım birbirimize çare bulalım. Belediye olarak araba tahsis ederek her türlü imkânları yaratıp sizlere yardımcı olmak istiyoruz. Buraya toplanmamızın sebebi ne gibi ihtiyaçlarınız, ne gibi sorunlarınız var bunları öğrenmek ve bunlara göre çözüm üretmektir. Biz sizin yanınızda olup size hizmet etmek için var olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız. Bu yanlış anlama ortadan kalksın. Her türlü ihtiyacınızda sizin yanındayız. Bilginiz olsun, diyaliz merkezinin kapanma işi bizim tarafımızdan olmadı. Birçok şey söylendi ama işin gerçeğini bilin diye toplandık.”

HASTALAR AÇIKLAMALARDAN MEMNUN KALDI

Hastane, doktor ve hemşire değiştirmenin zor olduğunu, çok uzak yerlerdeki diyaliz merkezlerine gidip gelmenin büyük bir zaman alacağını belirten diyaliz hastaları, bu konuda zor durumda bırakmayarak kendilerine destek olan Malkara Belediyesi'ne teşekkür etti. Ayrıca konu hakkındaki yanlış anlaşılmanın önüne geçilmesinden dolayı kahvaltı programında kendileriyle özel olarak ilgilenen Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert ile Celal Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Hikmet Altuğ ve Recai Örs'e memnuniyetlerini bildirdi.

Marmara Haber