Tiyatro içinde tiyatro!

Türkiye'nin önde gelen tiyatrolarından Uygur Kardeşler Tiyatrosu önceki akşam Çerkezköy'de bir tiyatro salonunun ihtiyaç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi

GÜNDEM 27.02.2015 18:20:00 0
Tiyatro içinde tiyatro!

Çerkezköy’de modern ve geniş bir tiyatro salonunun eksikliği önceki akşam bir kez daha hissedildi. Uygur Kardeşler Tiyatrosu’nun ‘Hasta Etme Adamı’ adlı oyunu izdihama neden oldu. Aileleri ile birlikte eğlenmek için tiyatroya gelen Çerkezköylüler, koca oyuna adeta üst üste izlemek zorunda kaldı.

KOLTUKLAR YETMEDİ

Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla önceki gün ilçeye gelen Uygur Kardeşler Tiyatrosu’nun ‘Hasta Etme Adamı’ adlı tiyatro oyunu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Öyle ki Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Tiyatro Salonu’nun tüm koltukları doldu. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki sandalyeler tiyatro salonuna taşındı fakat yeterli olmadı.

 

 

ASKERLER TİYATROYA SANDALYE TAŞIDI

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki tüm sandalyelerin kullanılmasına rağmen yüzlerce tiyatro sever ayakta kaldı. Yetkililer bunun üzerine Halk Eğitimi Merkezi’nin yanında bulunan askeriyeden yardım istedi. Askerlerin tiyatro salonuna sandalye taşımaları ilginç görüntülere sahne oldu. Yapılan bunca hamlelere rağmen onlarca vatandaş tiyatroyu ayakta izlemek zorunda kalırken, yüzlerce tiyatro sever ise salona giremediği için evine dönmek zorunda kaldı.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Her büyük gösteride benzer tabloların yaşandığı Çerkezköy’de vatandaşlar da duruma isyan etti. Çerkezköy gibi nüfusu 100 bini aşmış ve her geçen gün hızla büyüyen bir ilçede hala modern ve geniş bir tiyatro salonunun olmayışına anlam veremediklerini kaydeden vatandaşlar, Belediyenin ‘Kültür Merkezi’ projesini bir an evvel hayata geçirmesini beklediklerini ifade etti.  

Haber / Ahmet KARDEŞ