İşkur hem para veriyor hem meslek öğretiyor

Tekirdağ İŞKUR tarafından düzenlenen ve toplam 175 kişinin faydalanacağı "Yaş Pasta Yapımı" ve "Yaşlı ve Hasta Refakatçisi" "Evde Çocuk Bakımı", "Evde Çocuk

GÜNDEM 27.02.2015 18:00:00 0
İşkur hem para veriyor hem meslek öğretiyor

İŞ KUR MESLEK KURSLARI AÇTI

Tekirdağ Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü’nde seçmeleri tamamlanan kurslar, Tekirdağ’ın farklı mahallelerinde gerçekleştirilecek. Saç Bakımı ve Yapımı kursu Karacakılavuz mahallesinde yapılırken; Evde Çocuk Bakımı ve Yaşlı ve Hasta Refakatçisi mesleki eğitim kursları Altınova mahallesinde bulunan okullarda gerçekleştirilecek. Yaş Pasta Yapımı kursu ise Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Kız Meslek Lisesi’nde yapılacak. Barbaros ve Karadeniz mahallelerinde de Evde Çocuk Bakımı mesleki eğitim kursu açılacak. Hafta içinde başlayan kursların süreleri 2 ayla 5 ay arasında değişiyor.

HEM PARA ALACAKLAR HEM MESLEK ÖĞRENECEKLER

Kurs bitiminde kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verileceği bildirildi. Bunun yanında İŞKUR meslek edindirme kurslarında kurs süresince kursiyerlere düzenli olarak kursa devam ettikleri gün sayısı üzerinden de ödeme yapacak. İŞKUR kursiyerlerine ödediği günlük ücret dışında sağlık ve iş güvenliği sigorta primlerinin ödemesini yaparak kursiyerlerini güvence altına alıyor. Bu sayede kursiyerlerin kurs süresince herhangi bir ağlık sorununda sigorta güvencesinden faydalanmaları sağlanıyor. İŞKUR kursiyerlerin sigorta prim ödemelerini ise kendi bünyesinde barındırdığı işsizlik fonundan karşılıyor ve kursiyerlerden hiçbir şekilde ücret talep etmiyor. Kurumda işsizlik kaydı bulunan adaylar için düzenlenen Meslek Edindirme Kursları sayesinde iş piyasasına kalifiye elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor.