Çerkezköy Okuyor'da öğrenciler yazarlarla buluşuyor

Çerkezköy Okuyor Projesi kapsamında Tepe Orta Okulu öğrencileri çocuk kitapları yazarı Ferda İzbudak Akıncı ile buluştu

GÜNDEM 26.02.2015 19:12:00 0
Çerkezköy Okuyor

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  ortaokul öğrencilerine yönelik 2014 Kasım ayında hayata geçirdiği “Çerkezköy Okuyor” projesi 18 Nisan’a kadar devam edecek. Kasım ayından itibaren her ay orta okullara bir çocuk kitabı yazarı getirilerek yazarın öğrencilerle yazdığı kitaplar hakkında söyleşide bulunması sağlanacak. Bu proje kapsamındaki amaç ise öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak.

 

 

ÖĞRENCİLERE 8 FARKLI KİTAP VERİLDİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan proje ile ilgili olarak faaliyetlerin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Erdoğan, “Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçemizdeki Ortaokul öğrencilerine yönelik 2014 Kasım ayı itibariyle düzenlemiş olduğumuz ‘Çerkezköy Okuyor’ projesi kapsamında ortaokullarda okuyan çocuklarımıza çocuk yazarlarımızın çocuk kitaplarından okuma yarışması için 8 farklı kitap verdik. Projemizin amacı çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve aynı zamanda da edebiyatımızın güzel eserlerini çocuklarımızla tanıştırmak ayrıca çocuk kitabı yazarlarımızla onları buluşturmayı hedefledik.”diye konuştu.

 

 

ÖĞRENCİLER YAZAR AKINCI’YI PÜR DİKKAT DİNLEDİ

Tepe Orta Okulu’nda önceki gün düzenlenen  ‘Çerkezköy Okuyor’ projesinin ilk yazar söyleşi programı önceki gün 15.00-16.30 saatleri arası İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve Tepe Orta Okulu öğrencileri katıldı. Bir saat süren söyleşide Yazar Ferda İzbudak Akıncı önce özgeçmişinden söz etti. Sonra kitapları nasıl ve nerede ve de nelerden esinlenerek yazdığını anlattı. Yazar söyleşisinde özellikle çocuk kitaplarından mutluluk sokağı eseri üzerinde çok durdu. Ve  hangi kitabını kaç ayda ve kaç yılda ne şartlarda nasıl yazdığını ve bu kitabın ise bir kurgu olduğunu belirtti. Yazar Ferda İzbudak Akıncı daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.” Ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yazar Ferda İzbudak Akıncıya çiçek vererek teşekkür etti.

 

 

Ferda İzbudak Akıncı Kimdir ?

Ferda İzbudak Akıncı, İzmir'in Dikili ilçesinde doğdu. Ayvalık Lisesi'nden mezun oldu. Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde yüksek öğrenim gördü. Daha sonra yirmi bir yıl devlet memurluğu yaptı. Yazın hayatına şiirle başlayan Akıncı, 1990'dan bu yana öykü yazmaktadır. Öyküleri, şiirleri, yazarlarla yaptığı söyleşiler ve kitap değerlendirme yazıları Cumhuriyet Kitap, Varlık, Adam Öykü, Notos, Kurgu, Evrensel Kültür, Akköy, Temmuz, Dilizi, Damar, Afrodisyas Sanat gibi çeşitli dergilerde yayımlandı. Öyküleriyle Ömer Seyfettin (1997'de üçüncülük, 1998'de ikincilik) ve Samim Kocagöz (1996'da ikincilik, 1997'de üçüncülük) ödüllerini aldı. “Gizli Resimler” adlı dosyayla 1998'de düzenlenen Halkevleri Edebiyat Yarışması'nda öykü dalında birinci seçildi ve dosya halkevleri tarafından basıldı. Kayıp Yıldızlar adlı kitabı, 2000 yılında Edebiyatçılar Derneği ile SES'in düzenlediği yarışmada öykü dalında birinci seçildi. Aynalı Göl adlı kitabıyla da 2005 Orhan Kemal Öykü Yarışması birincilik ödülünü aldı.

 

 

 Yapıtları

 Öykü kitapları:Düş Sarnıcı (1996), Gizli Resimler (1998), Kayıp Yıldızlar (2000, Aynalı Göl (2009)

 Romanları: Sudaki Ateş (2007), Bergamalı Simo (2007)

Çocuk Kitapları:Sokak Kuşu (Uçurtmanın Gözleri) (2003), Işıklı Ayakkabılar (2003, Kuş Kulesi (2004), Su Masalları (2005),Çamur Bebekler (2007), Çuvaldiken Kasabası (2008), Kış Ülkesi Çocukları (2008),Mutluluk Sokağı (2009), Rüzgâr Masalları (2010), Kuğu Gecesi (2011) Araştırma / İnceleme:Bir Eski Zaman Güzeli: Buca – İzmirim 12 (2011) kitabı bulunuyor.

Marmara Haber/Seyit SÜREN