İç güvenlik paketini protesto ettiler

Çerkezköy Emek Bileşenleri Platformu Ak Parti Hükümeti'nin çıkarmak için yoğun gayret gösterdiği 'İç Güvenlik' yasa tasarısını protesto etti. Çerkezköy Belediye Meydanında

GÜNDEM 26.02.2015 18:55:00 0
İç güvenlik paketini protesto ettiler

BELEDİYE MEYDANI’NDA TOPLANDILAR

İç Güvenlik yasa tasarısını protesto etmek için Çerkezköy Belediye Meydanı’nda önceki akşam saat 18.30’da toplanan Emek Bileşenleri Platformu basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol yaptı. Erol, “Biz demokrasi eşitlik, barış, kardeşlik ve insanca yaşam talep ettikçe AK Parti iktidarı haklarımızı, özgürlüklerimizi törpülemeye devam ediyor. Varlığını halkı daha çok zapturapt altına almaya bağlamış olan AKP iktidarı toplumun çeşitli kesimlerinin talepleri için harekete geçmesini dahi darbe girişimi olarak algılıyor. İç güvenlik yasa tasarısındaki her cümle AK Parti iktidarının nasıl bir ‘Yeni Türkiye’ hayal ettiğini gözler önüne seriyor.” dedi.

 

 

POLİS DEVLETİ YASASI

Ak Parti iktidarının bu yasa tasarısı ile toplumu kendisine biat edecek ‘kullar’ istediğinin göstergesi olduğunu belirten Erol, “AK Parti iktidarı gittikçe çürüyen, temelleri sarsılmaya başlayan korku imparatorluğunun ömrünü uzatmak için devreye soktuğu polis devleti yasa tasarısı ile bize ‘Ya bizim istediğimiz makbul vatandaşlar olursunuz ya da makul şüpheli sizin’ demektir. AK Parti yolsuzluğa, sefalete, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine terk ettiği halkın, biriken tepkisinden korkmaktadır. Bu nedenle halkın değil, kendi iktidarının güvenliğini sağlamak için polis devleti sınırlarını aşarak ülkeyi koşar adım faşizme götüren yasa tasarısını TBMM’den geçirmek için elinden geleni ardına koyamamaktadır. Oysa bizim yeni bir baskı yasasına değil, demokrasinin, adaletin, barış ve kardeşliğin tesisine yönelik düzenlemelere ihtiyacımız var. Bunun için temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasasını derhal geri çekmelidir” diye konuştu.

 

 

ATATÜRK CADDESİ ÜZERİNDE YÜRÜDÜLER

Basın açıklamasının ardından Ak Parti aleyhine sloganlar atan grup daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde yürümek isteyince polis izin vermedi. Atatürk Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak isteyen grup trafiği kapattığı için Emniyet güçleri tarafından uyarılarak, yürüyüşün kaldırımdan yapılması istendi. Çorlu’dan gelen çevik kuvvet polislerinin de hazır bekletildiği yürüyüşte grup “Katil Polis, İşbirlikçi AKP”, “Polis Devleti İstemiyoruz” sloganları ile cadde üzerinde yürüyerek, yeniden Belediye Meydanı’na döndü. Grup olaysız dağıldı.

Haber / Gökhan TEKER