Candan Yüceer'i yok saydı Ali Ertem'e oy veririm dedi: Mustafa Ordu'dan ilginç çıkış!

Çerkezköy'de uzun süre MHP İlçe Başkanlığı yapan ve bölgenin tanınan siyasetçilerinden Mustafa Ordu, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde ilginç bir çıkışla dikkat çekti. Belediye Başka

GÜNDEM 25.02.2015 21:38:00 0
Candan Yüceer

Çerkezköy’ün tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ordu AKP, CHP ve MHP’nin 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Çerkezköy-Kapaklı ile Saray’ı kapsayan bölgeden seçilebilecek bir sıralamadan aday göstermeleri gerektiğini kaydetti.

ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERDİR

Dün saat 09.30’da Yemek Dünyası’nda basın mensupları ile bir araya gelen Mustafa Ordu, 7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde Türkiye’yi 4 yıl boyunca yönetecek milletvekillerinin seçileceğini ifade etti. “Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, bu seçimlerde ortak kaygımız Çerkezköy-Kapaklı ve Saray olmalıdır” diyen Ordu, “Seçilecek bir adayın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’dan olması bölgemizde yaşayan vatandaşlar için çok büyük bir değerdir. Hiç olmazsa hafta sonlarında bu yoldan dahi geçerse bir Milletvekili kokusu bir Ankara kokusu bölgemize siner.” açıklamasında bulundu.

ÜÇ KİŞİDEN BİRİSİ SEÇİLİR

2011 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerde olduğu gibi 2015 yılındaki genel seçimlerde de CHP’nin 3, AK Parti’nin 2 Milliyetçi Hareket Partisi’nin ise 1 milletvekili çıkaracağını toplumun kanaat oluşturduğunu kaydeden Ordu “Ne yazık ki sıralamada genel merkezin kararları çok etkili oluyor. Bunun için AKP ve CHP’de seçilecek yer seçimi Tekirdağ’da değil Ankara’da yapılacaktır. CHP bir milletvekilini kontenjandan kalan iki milletvekilini de ön seçimle belirleyecektir. Çerkezköy sevdalıları ve milliyetçileri olarak diyoruz ki, eğer CHP ve AKP ilk üçe milletvekili yerleştirmese ve MHP 1.sırada Çerkezköy’den vekil adayı yerleştirmese o zaman bir istişare ile Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ın sevdalıları olarak bir araya gelip bir bağımsız aday çıkarmamız gerekiyor. Bu ülkenin insanı iki kişiden bir kişiye oy veriyorsa ve bu iktidar oluyorsa Çerkezköy kapaklı saray üç kişiden bir bağımsız aday ilçesini ve bölgesini seviyorsa oy verirse bu arkadaş seçilir” dedi.

KİMDEN OY TOPLAYACAKSINIZ

CHP’li Kapaklı Belediyesi’nde 4 yıldır görev yapan Çerkezköy Belediye eski Başkanı Mehmet Uz’un işine son verildiğini ifade eden Ordu “Bazı kişiler Büyükşehir Belediye Başkanı’nın etrafını sararak, Mehmet Uz’un işten çıkarılması için çalıştılar. Bu şekilde hem Kapaklı Belediyesi’nde hem de Kapaklı Belediyesi’nde bazı işçiler kapı önüne konuldu. Siyasi partilerin sermayesi insandır. İnsanın değerini çok iyi bilmeniz gerekmektedir. İnsan eksilttiğimizi sermaye de gider. Bu şekilde kimden oy toplayacaksınız?” diye konuştu.

MEMNUN OLMAYANLAR İHRAÇ ALSINLAR

Ordu, “Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı döneminde Çerkezköy’den aday gösterdik ve meclise gönderdik. 2009 genel seçimlerinde iki belediye başkanlığını kazandık. 2010 referandumunda Çerkezköy’den hayır çıkarttık. Göreve geldiklerinde ‘Biz Mustafa Ordu gibi olmayacağız’ dediler. Zaten Mustafa Ordu gibi olamazlar. Kendileri yerel seçimlerde başarısız oldular, referandumu anımsatan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Çerkezköy’de başarısız oldular. Benimle uğraşacaklarına sonuçlara baksınlar. Ben partimin üyesiyim. Bundan rahatsız olanlar, üyeliğimi takdir etmeyenler daha önce olduğu gibi bazı yerlerden de talimat alarak ihraç kararımızı alabilirler” dedi.

SİNYAL VERDİ

“Siyasi görüşü ne olursa olsun bölge olarak TBMM’ye mutlaka milletvekili göndermeliyiz” diyen  Ordu, “Bununla ilgili AK Parti, CHP ve MHP çeşitli aday adaylarının isimlerini açıkladı. Aralarında doktor, milletvekili ve belediye başkanlığı yapmış kişiler de yer alıyor. İsim kim olursa olsun biz önce kendi hesabımızı kendimiz yapmalıyız. Siyasi görüşümüzü bir tarafa bırakarak milletvekili seçtirmeliyiz” açıklamasında bulundu. Ordu Basın mensuplarının Çerkezköy-Kapaklı veya Saray’daki milletvekili aday adaylarının, seçilebilecek bir yerden aday gösterilmemeleri halinde ise Bağımsız Milletvekili Adayı olacak mısınız? Sorusuna da “ evet “ dedi.

SİYASET YAPACAK OLAN SİYASET YAPSIN

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Üzgün’ün adaylık toplantısına katılan öğretmenlere de ağır eleştiride bulunan Ordu “657 sayılı kanuna tabi olan herkes görevini yapmalı. Öğretmenler öğretmen gibi hareket etmelidir. Çünkü öğretmenlerin görevi eğitimdir. Ancak siyaset yapacak olan siyaset yapsın.” dedi.

ALİ ERTEM’E DE OY VERİRİM!

Belediye Başkanlığı döneminde ağır eleştiriler yaptığı ve AK Parti’den aday adaylığını açıklayan Ali Ertem’in de ilk iki sıradan aday olması halinde destekleyeceğini kaydeden Ordu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden ilk üçe, AK Parti’den ilk ikiye, MHP’den ise birinci sıraya getirilecek Çerkezköy Kapaklı ve Saray adaylarından hangisi olursa olsun oyumu ona vereceğim. Yeter ki Çerkezköy’den bir milletvekili çıkartalım. Ali Ertem’de AK Parti’den çıkabilecek sırada olursa ona da oyumuzu vereceğiz.” diye konuştu.

Haber / Abdulhamit ALBEZ