ÇTSO üyelerine Trakya Kalkınma Ajansı brifingi

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ÇTSO Meclisi'nde 2015 yılı Mali Destek Programı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi

GÜNDEM 25.02.2015 21:16:00 0
ÇTSO üyelerine Trakya Kalkınma Ajansı brifingi

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılarak, toplantı öncesinde meclis üyelerini 2015 yılı mali destek programı hakkında bilgilendirdi.

750 BİN TL’YE KADAR DESTEK VAR

2015 yılı Mali Destek Programı hakkında Meclis’te açıklamalarda bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, projelere göre destek oranlarının  da değiştiğini söyledi. Bir projeye 750 bin TL’ye kadar mali destek verdiklerini anlatan Şahin, kamu yararı olan projelere daha fazla mali destek verdiklerini belirtti. Şahin, bulundukları mali desteğin hibe olduğunun altını çizerek, “Geri ödeme yok. Hibe olarak veriyoruz.”dedi. Üreticilerin teknoloji ve üretim bakımından daha modern ve inovasyona dayalı bir oluşum sağlamaları için bu desteği sağladıklarını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Paranın doğru projeye gitmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle sürdürülebilir olup olmadığına bakıyoruz. Buna göre onay veriyoruz.” diye konuştu.

 

 

TRAKYA KALKINMA AJANSI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Konuşmasında Trakya Kalkınma Ajansı hakkında bilgilerde veren Mahmut Şahin, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’yi kapsayan bir kuruluş olduklarını kaydetti. Şahin, “Kalkınma Bakanlığı’na bağlı bir kuruluşuz. Bölgedeki kurum ve kuruluşlarla bölgeni kalkınması adına yapılması gerekenleri planlıyoruz.” dedi. Şahin konuşmasında ayrıca proje başvuru yöntemleri hakkında da ana bilgiler verdi. Trakya Kalkınma Ajansı olarak proje başvurularının artması için gayret gösterdiklerini vurgularken, “Kurum bir proje yaptığında o projenin maddi ve manevi olarak katkıda bulunması gerekiyor. Bu çerçevede değerlendiriyoruz.” dedi.

PROJELERİN DENETİMİ DE YAPILIYOR

Destek verdikleri projelerin denetimini de yaptıklarını hatırlatan Mahmut Şahin, “Proje hayata geçirilmezse dava açıp verdiğimiz parayı faiziyle birlikte geri alabiliyoruz.”hatırlatması yaptı. Arge ve inovasyon için laboratuar kurulmasına da destek verdiklerini dile getiren Şahin “Proje bazlı yatırımın öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz.Trakya’nın kalkınması için projeler üretiyoruz. 10-20-30 yıl sonra nerede olmalı diye görüşüyoruz. Bölge planlarını hazırlayıp konuşuyoruz. Uzun vadeli planlar yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizden aldığımız projeleri, talepleri Ankara’ya ileterek yaptırmaya çalışıyoruz.” dedi.

MECLİS ÜYELERİNİN SORULARINI DA YANITLADI

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ve Meclis Başkanı Taha Ülker’in de hazır bulunduğu Meclis’te 2015 Yılı Mali Destek Programı’nı anlatan Mahmut Şahin, meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. ÇTSO’dan Çerkezköy için kamu yararına projeler bekledikleri gibi aynı zamanda birer girişimci, ticaret erbabı olan meclis üyelerinden de bireysel olarak projeler beklediklerini vurgulayan Mahmut Şahin, geniş bir kadro ile bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak projeleri seçmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Marmar Haber