KOSGEB Çerkezköy'de sertifika verdi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği ile düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılanlara sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Toplam 70 saat süren eğitimi ba?

GÜNDEM 24.02.2015 19:05:00 0
KOSGEB Çerkezköy

Sertifika töreninde konuşan Çerkezköy Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Bildiğiniz üzere KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İş-Kur ve Odamız arasında imzalanan protokol kapsamında, 3 grupta toplam 75 girişimci adayına 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ odamız bünyesinde verilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikalarını vermek üzere bu gün bir araya gelmiş bulunmaktayız.”dedi.

 

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva konuşmasını şöyle noktaladı: “Çerkezköy’de  iş kurmak isteyen siz girişimci adaylarımıza, KOSGEB desteklerinden faydalanmaları noktasında yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ederken, bize bu imkânı sağlayan Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, İş Kur’a ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

 

3 BİN 400 KİŞİYE EĞİTİM VERDİK

 

KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürü Tolga Ertan ise törende eğitimler hakkında genel bilgiler verdi:  “2010 yılında başlattığımız eğitimler devam ediyor. Eğitimlere özellikle Tekirdağ merkez, Çorlu ve Çerkezköy’den çok talep oluyor. Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy olmak üzere 3 bin 400 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Bu eğitimlere Çerkezköy’den toplam 800 kişi katılarak eğitim aldı. Bu eğitimlerin 4 tanesini 2014 yılında yaptık. ÇTSO işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar devam edecek.Girişimcilerimize Allah yollarını açık etsin diyorum.”dedi.

 

KOSGEB SAYESİNDE İŞ KURDUM

 

Programa katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bir konuşma yaparken, “Bölgemiz 81 ilden göç alıyor ve bölgenin nüfusu da devamlı artıyor.Sanayinin yanında tarıma da önem verilmelidir. Bu kadar sanayi kuruluşu Trakya’ya yeterlidir.”diye konuştu. Girişimci Melek Şen ise, “İş Kurarken KOSGEB’ten büyük destek aldım. Bu gün KOSGEB sayesinde ve ÇTSO’un da desteği ile işimi kurdum. Kurduğum Artı Kalibrasyon Laboratuarı Trakya Bölgesi’nde tek. Sanayicilerimiz artık Kalibrasyon için İstanbul ve Bursa’ya gitmesin bu hizmeti Çerkezköy’de veriyoruz.”dedi. Konuşmaların ardından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 75 girişimciye sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Haber/Seyit SÜREN