Babaeski'de 'Yalnız değilsiniz' projesi hayata geçiyor

Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Babaeski Belediye Başkanlığı'nca uygulanan, 'Yalnız Değilsiniz' projesi çerçevesinde önceki g

KÜLTÜR SANAT 24.02.2015 18:46:00 0
Babaeski

Tüm mahalle muhtarlarının, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda Mart ayı içerisinde yapılacak olan faaliyetler görüşüldü.

 

YAŞLILAR VE ENGELLİLER BİZİM HERŞEYİMİZ

 

Belediye Başkanı Abdullah Hacı mahalle muhtarlarıyla sürekli iletişim halinde olacaklarını ve birlikte çok güzel projelere imza atacaklarını belirterek,“Yalnız Değilsiniz projemiz kapsamında mart ayı içerisinde çağrı ve destek merkezimizi ilçemizde hizmete açacağız. Muhtarlarımızla yaptığımız verimli toplantımız da   mahallelerinde yaşayan 65 yaş üstü yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımızın isim listelerini kendilerinden talep ettik. Mart ayı içerisinde yaşlılarımız, engelli vatandaşlarımız için kültürel geziler düzenleyeceğiz ve muhtarlarımızın bizlere verecekleri listeler doğrultusunda yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza her zaman destek olacağız. Onlara yalnız olmadıklarını yanlarında bizlerin olduğunu hissettireceğiz. Çağrı ve Destek Merkezimizi arayan ve herhangi bir sorunu olan yaşlılarımızın, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözeceğiz.”diye konuştu.

 

DESTEK MERKEZİ NE YAPACAK

 

Destek merkezinin işleyişi ile ilgili bilgiler veren Başkan Abdullah Hacı şöyle devam etti: “Örneğin yaşlı bir vatandaşımızın  belediyemize ya da herhangi bir kurumdan bir ihtiyacı bulunmaktadır. Destek Merkezimiz yaşlı vatandaşımızın sorunu ne ise ona her konuda yardımcı olacaktır. Engelli Asansörlü otobüs ilçemizde olmadığı için özellikle engelli vatandaşlarımız Pazar yerine, festival alanına gidemiyordu. İlçemizde gerçekleştirilen etkinliklere katılamıyordu. Belediyemize kazandırdığımız engelli asansörlü otobüsümüz ile engelli vatandaşlarımızı ücretsiz olarak etkinliklerimize taşıyacağız. Sosyal Belediyecilik vatandaşlarının daima yanında olmayı emretmektedir. Babaeski Belediyesi sosyal alanda birçok başarılı projeye imza atmıştı ve atmaya da devam edecektir.”dedi. 

 

Marmara Haber