Berçin'in katil zanlısı tutuklandı

Kayınbiraderinin alacağını istemek için ofisine gelen Mehmet Berçin ile aralarında çıkan kavgada Berçin'i silahla öldürüp İstanbul'a kaçan Seyfettin Kara, dün sabah saatlerinde Çerkezköy

GÜNDEM 23.02.2015 18:54:00 0
Berçin

Çerkezköy'de emlakçı Mehmet Berçin, yapı denetim işleri yapan kayınbiraderinin alacağını istemek için Seyfettin Kara'nın ofisine gitmiş, ofiste kısa bir süre sonra çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Silah kullanılan kavgada Mehmet Berçin, başına, koluna ve karın boşluğuna aldığı 3 kurşun ile olay yerinde hayatını kaybetmiş, polis de olayın ardından kayıplara karışan Seyfettin Kara’yı bulmak için geniş çaplı arama çalışması başlatmıştı.

 

130 BİN TL’LİK ALACAK İÇİN GELMİŞ

 

Olayın hemen ardından İstanbul’a kaçtığı iddia edilen Seyfettin Kara, dün Çerkezköy’e gelerek emniyet güçlerine teslim oldu. Geniş güvenlik önlemleri altında gizlice Çerkezköy Adliyesi’ne getirilen Seyfettin Kara, Cumhuriyet Savcısı Gürcan Kaya tarafından sorguya alındı. Üç avukat ile girdiği savcılıktaki sorgusunda Mehmet Berçin’in olaydan yaklaşık 10 gün önce de ofisine geldiğini ve kendisini tehdit ettiğini öne süren Kara, Berçin’in Yapı Denetim Firması sahibi olan yakınının 130 bin TL’lik alacağını istediğini iddia etti.

 

SİLAHI BAŞIMA DAYAMIŞTI

 

Mehmet Berçin’in olay günü kendisini darp ettiğini ve küfürlü hakaretlerde bulunduğunu iddia eden Seyfettin Kara, “Daha sonra dışarıdaki aracından silahını aldı. Küfürler ederek içeri girdi. Silahı başıma dayadı. Bu sırada silahı tutarak kendisi ile boğuşmaya başladım. Daha sonra kendisini ittim ve üzerimde bulunan ruhsatlı silahımla ateş ettim. Üstüme yıkıldı. Bu sırada oğlum Ersan Kara ofise geldi. Birlikte ayrı ayrı araçlarla olay yerinden uzaklaştık” iddialarında bulundu.  

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Olaydan sonra İstanbul'a kaçtığını söyleyen Seyfettin Kara, "Bir hafta önce gelip teslim olmak istedim. Fakat yoğun kar yağışı nedeniyle ancak bugün gelebildim." dedi. Savcılıktaki sorgusunun ardından akşam saatlerinde mahkemeye çıkarılan Seyfettin Kara tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi'ne gönderildi.  

 

Marmara Haber