Uğur Hazırlık Liseleri Çerkezköy'de açılıyor

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde Uğur Hazırlık Liseleri 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Çerkezköy'de faaliyete geçecek.

EĞİTİM 23.02.2015 18:41:00 0
 Uğur Hazırlık Liseleri Çerkezköy

Dün Gazi Mustafa Kemal paşa Mahallesi Öztrak Caddesinde Clory Area’da basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Uğur Dershanesi Çerkezköy Müdürü Kadir Zenginal ve  Dershane Yönetimi Uğur Hazırlık Liseleri ile bilgi verdi. Müdür Zenginal, Türkiye genelinde Uğur Dershanesi’nin 14  hazırlık lisesi için çalışmalar başlattığını belirtti.

 

 DERSHANELER KAPANINCA NE OLACAK

 

Uğur Dershanesi Çerkezköy Müdürü Kadir Zenginal, basın toplantısında şunları söyledi: “Öğrenciler dershaneler kapanınca üniversiteye nasıl hazırlanacakları konusunda bir endişe içindeler, velilerden sürekli bu konuyla ilgili sorular alıyoruz. Sizde kabul edersiniz ki, lise de okuyan öğrencilerin en temel amacı iyi bir üniversiteyi kazanmak, lise öğrenimi boyunca öğrenci hep bunun hayaliyle  yaşıyor.Çünkü üniversite onun hayatının geri kalanın da yapacağı mesleği belirliyor. Bu nedenle öğrenciler ve veliler ciddi bir gelecek kaygısı yaşıyorlar, dershanelerin olmaması bu kaygıyı daha da arttırıyor.”

 

ENDİŞELENMEYE GEREK YOK

 

Uğur Hazırlık liselerinin tam da bu kaygıyı ortadan kaldırmak için kurulmuş bir okul türü olduğunu söyleyen Zenginal, “Öğrencilerimizi iyi bir eğitimle geleceğe hazırlayacağız. Bu nedenle hiçbir şekilde velilerimiz endişelenmesin.”dedi.

 

UĞUR HAZIRLIK LİSESİ ÇERKEZKÖY’E YEPYENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRACAK

 

Uğur Dershanesi Müdürü Kadir Zenginal, geleceğin iyi bir eğitimle başladığını da belirterek, “Bahçeşehir Uğur Eğitim kurumları’nın 47 yıllık deneyimi, başarısı, diplini ve vizyonu ile öğrencileri üniversiteye ve geleceğe doğrudan hazırlayan,Türkiye’nin en özgün lisesi olarak,Uğur Hazırlık Lisesi (UHL) Çerkezköy’ün eğitimine yeni bir bakış açısı kazandıracak.Üniversite ve kariyer odaklı yepyeni bir eğitim modeli ile geleceğin nitelikli bireylerini yetiştirecek.”dedi.

 

HAFTANIN 6 GÜNÜ TEMEL EĞİTİMİN YANI SIRA ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Kadir Zenginal, Uğur Hazırlık Liseleri’nin lise eğitimi ile üniversiteye hazırlık olarak da tek çatı altında eğitim vereceğini belirtti. Zenginal, “Uğur Hazırlık Liseleri (UHL) programı ile öğrenciler üniversite sınavına iki kat yoğunluk ve içerik ile hazırlanacak. Derler, dershanecilik kültüründen gelen, YGS ve LGS sınav sistemlerine hakim, alanında uzman öğretmenler tarafından verilecek. Böylece Uğur Hazırlık Liseleri özel derse gerek duymadan, dışarıdan ekstra bir destek alma ihtiyacı kalmadan öğrencisini geleceğe hazırlayacak. Haftanın 6 günü temel akademik eğitimin yanı sıra, üniversiteye hazırlık eğitimi de sunacak.”ifadelerini kullandı.

 

FİYAT POLİTİKASI VELİYİ MEMNUN BIRAKACAK

 

Okulun ekonomik koşullarıyla ilgili bilgi veren Zenginal, “İlk defa 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında özel okulda okuyan öğrencilere verilen eğitim-öğretim desteği, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da verilecek. Uğur Hazırlık Liseleri’ne kayıt olacak öğrenciler de bu teşvikten yararlanma fırsatı kazanacak. Böylece öğrencimizin eğitim masrafının bir kısmı devlet tarafından karşılanacaktır. Türkiye genelinde bu sistemi uygulayan ve son derece başarılı sonuçlar alan okurlarımız var. Biz de Çerkezköy Uğur Hazırlık Liseleri olarak bu başarılı okul türünü Çerkezköy ve civarındaki öğrencilerle buluşturacağız.”diye konuştu.

 

NEDEN UĞUR HAZIRLIK LİSELERİ

 

Uğur Dershanesi Çerkezköy Müdürü Kadir Zenginal, kuruluşundan bu yana eğitim de büyük bir atılım yapan ve  uzman eğitimci kadrolarıyla verdiği eğitim ve öğretimle bu günlere geldiklerini belirterek şunları kaydetti: “Uğur Dershaneleri, Uğur yayınları, Bahçeşehir koleji ve Bahçeşehir üniversitesi gibi eğitimin her kademesinde faaliyet gösteren yurt içinde ve yurt dışında uluslararası kalitede eğitim veren bir ailenin üyesi. Global standartlarda İngilizce eğitimi veriyor. Uğur international yurt dışı eğitim programları sunuyor. 7/24 ulaşılabilir Uğur online eğitim platformuna sahip.180 saat uzaktan eğitim, 5 bin saat videolu ders anlatımı ve 50 bin soru-çözüm videosu olanağı ile Türkiye’nin en büyük uzaktan eğitim hizmeti sunuyor. Kişiye özel rehberlik ve kariyer odaklı yepyeni bir eğitim modeliyle gençleri geleceğe bugünden hazırlıyor. 47 yıllık eğitim tecrübesiyle üniversiteye hazırlığı 4 yıla yayarak sınav kaygısını kaldırıyor. Gelecek planlama programı ile akademik başarıyı yaşam başarısına dönüştürme olanağı sunuyor. Öğrencisinin okul dışı, dershane özel kurs, rehberlik, danışmanlık gibi takviyeler almasına gerek bırakmayarak, veliye ekonomik ek yük getirmiyor. Tüm çalışmaları okulda yaparak, öğrencinin ders dışı saatlerini ve hafta sonu gününü kendi kişisel gelişimine ve hobilerine ayırma fırsatı sağlıyor. Üniversiteye hazırlık konusunda uzmanlaşmış, bu yönüyle Türkiye’de ve Dünya’da ilk olarak kabul edilen bir lise.”

 

Kadir Zenginal, Uğur Hazırlık Liseleri için 14 Mart’ta da sınav  yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Haber/Seyit SÜREN