Giyim-Sen işçileri yeniden eylem yapacak

Daha önce Uniteks Çerkezköy Fabrikası önünde eylem hazırlığı yapan ancak işten çıkartılanların yeniden alınacağı sözü ile bu eylemden vazgeçen Giyimsen'e bağlı işçiler, yap

GÜNDEM 22.02.2015 19:09:00 0
Giyim-Sen işçileri yeniden eylem yapacak

Giyim-Sen’e bağlı işçiler bugün çalıştıkları işyerinde yaptıkları protokole uyulmadığı gerekçesi ile bugün eylem yapacaklarını duyurdu. Sendikanın Çerkezköy Şube Sekreteri Onur Kurt, “Pazartesi günü çadır eylemi başlatacağız.”dedi.

PROTOKEL UYULMADI

Şube Sekreteri Onur Kurt, Marmar Haber’e gelerek yaptığı açıklamada, “Kamuoyununda bildiği gibi daha önce Uniteks fabrikasında çalışan arkadaşlarımızın işten çıkartıldığı gerekçesi ile eylem yapacaktık. Bir ay kadar önce bu eylemimiz fabrika yönetimi tarafından, arkadaşlarımızın yeniden işe alınacakları sözü verilmesi üzerine iptal edilmişti. Daha sonra fabrika yönetimi ile bir protokol yaptık. Ancak protokol gereği işe alınması gereken kişilerden ikisi işe alındı diğerleri alınmadı. İşe alınmayanlardan biri de benim. Protokole uyulmadığı için sendika olarak bugün çadır kurup eylemimizi başlatacağız. Sendikal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”diye konuştu.