Dost Eli Aşevi'ni Kılıçdaroğlu açtı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin her gün 400 kişiye sıcak yemek ulaştırmak üzere hizmete sunduğu Dost Eli Aşevi'nin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerçekleşti

GÜNDEM 22.02.2015 18:58:00 0
Dost Eli Aşevi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi açılışını gerçekleştirdi.

Vatandaşları selamlayıp sohbet ederek Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’ni açmak üzere alana gelen Kemal Kılıçdaroğlu alkışlar ve sloganlar eşliğinde çiçeklerle karşılandı.

KÜLTÜR ALANINDA DEVRİM YAPACAĞIZ

Açılışta ilk konuşmayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaparken, “Allah bize bugün sayın genel başkanımızın huzurunda yaptığımız sosyal projelerden bir tanesini daha halkımıza kazandırma imkanı verdi. Daha önce İmece Kart ile başlayan bu süreç, Dost Eli mağazamızla vatandaşlarımıza gıda ve giyim sağlayarak, SEKOMER ile engelli merkezini oluşturarak, sabahları işine giden kardeşlerimize çorba ikramı yaparak ve şimdi de Dost Eli Aşevi’mizin açılışı yaparak devam ediyor. Hizmetlerimiz devam edecek.” dedi.

“Sadece sosyal hizmetler yapmıyoruz. Kültür alanında da burada bir devrim yapmaya kararlıyız.” diyerek konuşmasına devam eden Eşkinat, “Biz şunu biliyoruz ki; yapacağımız o parklarda, o alanlarda ayrıştırılan, bireyselleştirilen insanları bir araya getirdikçe, onların dayanışmasını sağladıkça biz sosyal demokrasiyi Türkiye’de iktidar yapacağız.” diye konuştu.

DAHA FAZLASINI YAPACAĞIZ

Gerçekleştirilen hizmetler ile ilgili daha önce yapılan eleştirilere de yanıt veren Eşkinat, “Diyorlar ki ‘Çok fazla kültürel faaliyet yapıyorsunuz’ daha fazlasını yapacağız. ‘Çok fazla sosyal işler yapıyorsunuz’ diyorlar. Daha da fazlasını yapacağız. Ama bunların yanında Tekirdağ’ın makus kaderini ve altyapısını da Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile değiştireceğiz. 5 sene sonra size pırıl pırıl bir Tekirdağ’ı, pırıl pırıl bir Süleymanpaşa’yı vadettiğimiz gibi teslim edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi.

MÜCADELEMİZ HALKA HAKKA HİZMET MÜCADELESİDİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Dost Eli Aşevi’nin açılışında yaptığı konuşmaya, Başkan Eşkinat’ın konuşmasına atıfta bulunarak başladı. Kılıçdardoğul, “Başkanımız güzel bir şey söyledi. ‘Çok fazla kültürel faaliyet yapıyorsunuz; daha fazlasını yapacağız’ dedi. ‘Çok fazla sosyal işler yapıyorsunuz; daha fazlasını yapacağız’ dedi. Şundan hepinizin emin olmasını istiyorum. Nerede bir Cumhuriyet Halk Partili belediye varsa orada sorunlara çözüm vardır. Orada halka yakın politika üretmek vardır. O nedenle ben başta Trakya ve Anadolu’nun çeşitli yerlerine dağılmış CHP’li belediyelere sesleniyorum. Bütün sorunlara karşı hep beraber yüreklilikle mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir. Bizim mücadelemiz halka ve hakka hizmet etme mücadelesidir.” dedi.

TEKİRDAĞ’IN YİĞİT İNSANLARINA TEŞEKKÜRÜMÜ SUNUYORUM

“Aydınlık yolumuzu sürdüreceğiz. Herkesin bundan emin olmasını istiyoruz.” diyerek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,“Tekirdağ’da güzel hizmetler veriliyor. Tekirdağ’da 12-0 yaptınız. Hepinize, Trakya’nın, Tekirdağ’ın yiğit insanlarına, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada açacağımız bu güzel hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

HEP BİRLİKTE KURDELA KESTİLER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile ilçe belediye başkanları açılış kurdelesini birlikte kesti. Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Başkan Eşkinat, Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi ile Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Mağazasını gezdirerek bilgi verdi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kurulan aşevi sofrasında hep birlikte yenilen yemeğin ardından açılış sona erdi.

Marmara Haber