Baysan'a 'İbadethane' teşekkürü

Tekirdağ'da faaliyet gösteren cem evlerinin yöneticileri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret ederek, cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin Meclis kararı nedeniyle teşekkür edip, memnu

GÜNDEM 20.02.2015 18:51:00 0
Baysan

CEM EVLERİ YÖNETİCİLERİ ZİYARET ETTİ

Çorlu Cem Vakfı Başkanı Muzaffer Birdal, Çorlu Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Çiçek, Kapaklı Cem Vakfı Başkanı İrfan Duman, Marmara Ereğlisi Cem Vakfı Başkanı Hıdır Şanlı, Muratlı Cem Vakfı Başkanı Bekir Altuntaş, Tekirdağ Şah Hatayi Cem Evi Başkanı Bilal Yılmaz, Şarköy Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cafer Kılıç ve bu kurumların yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet Başkan Baysan ile restore edilen tarihi belediye binasındaki makamında bir araya geldi.

 

 

TARİHİ BELEDİYE BİNASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Ziyarette Başkan Baysan tarihi belediye binasının restorasyonu hakkında bilgiler verdi. Aslına uygun olarak restore edilen tarihi belediye binasın çeşitli sergiler ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacağını ifade eden Başkan Baysan, "Doğanca Evi" olarak bilinen tarihi ahşap binanın da restore edilerek klasik bir Türk evi haline getirilip müze olarak hizmete sunulacağını belirtti. Yeni dönemde tarihi değerlerin kazandırılması ve kültürel projelere daha fazla önem verileceğini vurgulayan Başkan Baysan, belediyenin devam eden çalışmalarını da anlattı.

 

 

CEM EVLERİ’NİN İBADETHANE KABUL EDİLMESİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Baysan’ın konuşmasının ardından Cem Vakfı yöneticileri de kendi yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Çorlu Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına istinaden cemevlerini ibadethane olarak tanımasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden cem evlerinin yöneticileri, çalışmalarına verilen destekten dolayı teşekkür etti. Toplantıda ileriki zamanlarda Çorlu Belediyesi ve Cem Vakfı'nın işbirliğiyle yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Marmara Haber