75. yerel gazetecilik semineri Çanakkale'de başlıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği eğitim seminerlerinin 75'incisi 21 Şubat Cumartesi günü Çanakkale'de başlıyor. Seminer 22

GÜNDEM 19.02.2015 18:39:00 0
75. yerel gazetecilik semineri Çanakkale

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği yerel gazetecilik seminerleri devam ediyor. 75. Yerel Gazetecilik Semineri Çanakkale’de yapılacak.  Parion Hotel’de düzenlenecek seminere; Tekirdağ, Balıkesir, Edirne, Çanakkale ve ilçelerinden çok sayıda gazeteci katılacak.

SEMİNER 4 OTURUM DA YAPILACAK

Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (TGC) Turgay Olcayto, Konrad Adenauer Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer’in açılış konuşmalarıyla başlayacak. Ardından konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı 4 oturum yapılacak.

GAZETECİLİKTE ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİ 

İlk oturumun moderatörlüğünü Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Ganiler üstlenecek. Oturumda; TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş “Gazetecilikte Örgütlenme”;  Cumhuriyet Gazetesi Vakfı Başkanı ve yazar Orhan Erinç,“Medya-Siyaset İlişkisi”, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Niyazi Dalyancı, “Haber Yazım Kuralları” başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verecek.

 

 

 GAZETECİLİKTE OBJEKTİF OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Seminerin ikinci oturumunda,  TGC Bizim Gazete yazarı Kerim Evren, “Haberde dil yanlışları”;  gazeteci, yazar Ragıp Duran , “Gazetecilikte Objektif Olmak Mümkün mü?”;  Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, “Basın Sektöründe Sendikacılık”; başlıklı konuşma yapacak. Bu oturumun moderatörlüğünü Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen yapacak.

 NEFRET SÖYLEMİ VE MEDYANIN SORUMLULUĞU SORGULANACAK

Seminer, üçüncü oturumla devam edecek. Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Gökhan Kökçak’ın moderatörlüğünü yapacağı bu oturumda; CNN Türk Muhabiri ve TGC Kadın Komitesi Koordinatörü Göksel Göksu, “Medyada kadın ve şiddet”, TGC Başkan Yardımcısı  Recep Yaşar, “Nefret söylemi ve medya”; gazeteci-sanat tarihçisi-ressam Gürol Sözen, “Kent, sanat ve medya” konuları hakkında bilgi verecek. 

 ELEŞTİREL MEDYA OKURYAZARLIĞI ELE ALINACAK 

Seminerin 4. oturumu 22 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu oturumun moderatörlüğünü TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir üstlenecek.  Oturumda,  Hürriyet Gazetesi Yazarı Vahap Munyar, “Ekonomi Haberciliğinde Değişen Dinamikler”;   Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mine Gencel Bek, “Eleştirel Medya Okuryazarlığı” TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük, “Haber ve Hukuk”, konuları hakkında sunum yapacak.

Seminer; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun Değerlendirme Konuşması ve Sertifika Töreni ile sona erecek.