Tekirdağ Özgecan'dan sonra susmuyor!

Sık sık yaşanan kadına karşı şiddet ve dahi cinayetler…Ve buna karşı boş boş seyreden Türkiye, sonunda vahşice bir cinayet ve alçakça bir su-istimalle herkesin sinirlerini boşalttı. Kadınlar Mers

GÜNDEM 17.02.2015 18:54:00 0
Tekirdağ Özgecan

Duyan, işiten herkesi derinden etkileyen, yaralayan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesinin ardından tepkiler dinmek bilmiyor. Genç kızın ölümünün ardından faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması ve kadın cinayetleri ile kadına şiddetin önüne geçilmesi konusunda adım atılmasını isteyen milyonların tepkisi, her yerde çeşitli eylemlerle sokağa yansıdı. Süleymanpaşa’dan yüzlerce kadın, başta Özgecan Aslan’ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması sonrada bir daha aynı olayların yaşanmaması için Türkiye’de sorumluluk sahiplerine, yetkililere seslendi.

 

 

YÜZLERCE TEKİRDAĞLI TEK YUMRUK OLDU

Mersin’de bir minibüs şoförü tarafından tecavüz edilmek istenen, direnmesi sonucu bıçaklanıp benzin dökülerek yakılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Süleymanpaşa’da lise öğrencilerinin eyleminin ardından akşam saatlerinde ikinci kez eylem yapıldı. Eylemde, kadına yönelik şiddete dur demek isteyen yüzlerce Tekirdağlı “Özgecan Aslan Ölümsüzdür” diyerek Süleymanpaşa’dan haykırdı.

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI

Süleymanpaşa’daki sivil toplum kuruluşları ve sendikaların organizasyonunda gerçekleşen eyleme siyasi partiler de destek verirken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’da eylemde yerini aldı.Yaklaşık yarım saat süren eylemde Özgecan Aslan’ı vahşice öldürenler lanetlenirken, kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için artık gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Tekirdağlılar soğuk havaya rağmen dakikalarca Özgecan için slogan attı.

 

 

BU OLAYIN SON İĞRENÇLİK OLMASI İÇİN TOPLANDIK

Zaman zaman gözyaşlarına da hakim olunamayan eylem sonrası kısa bir açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Kadına şiddetin, vahşetin, sözün bittiği yerde Özgecan'ı yaktılar. Bu olayın ülkemde yaşanan son iğrençlik olması için bugün burada toplandık. Başka canlar yanmasın. Daha 20 yaşındaki çocuğumuza bunları yapanlar, ailesine, sevdiklerine ve ülkemize bu acıyı yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılsın. Dilerim geçmişte olduğu gibi yine hafifletme, yine kadında suç arama ve yine bir bahane bulunmaz.” dedi.

Marmara Haber