Yel siyasete döndü Büyükşehir'e yüklendi

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy'e yaptığı ziyarette aday olduğu Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Yel, 730 milyon TL bütçesi olduğunu hatırlattığı

GÜNDEM 16.02.2015 21:40:00 0
Yel siyasete döndü Büyükşehir

Geçtiğimiz hafta Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıklayan Mustafa Yel, son yerel seçimlerde aday olduğu Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Kendisinin kamu görevi nedeniyle siyasetle ilgilenemediğini, yasal haklar çerçevesinde seçimden seçime siyaset yapabildiğini hatırlatan Mustafa Yel, yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi ile ilgili eleştiri fırsatını da buldu. Yel, Büyükşehir Belediyesi’nin birçok Bakanlıktan daha fazla bütçeye sahip olduğunu ancak bunun karşılığını vermediğini savunarak, “Ben şimdi geziyorum. Vatandaşlara soruyorum. Büyükşehir’in 5 projesini sayın. Bir tane dahi sayamıyor.”dedi.

ÇERKEZKÖY’Ü ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevinden istifa ederek Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Mustafa Yel, dün öğleden sonra Çerkezköy’e gelerek Ak Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve yönetimi tarafından karşılanan Mustafa Yel, burada partililerle tanışarak, adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yel, ilk olarak İlçe Başkanı Öğe’yi makamında ziyaret etti daha sonra İlçe Binası’ndaki toplantı salonunda partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı.

TANIŞMA ZİYARETİ

Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yel’in Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na yaptığı ziyarette ilk açıklamayı İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı. Öğe, Mustafa Yel’i daha önce Milletvekili Adayı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ak Partililerin tanıdığını ancak hem teşkilattaki yeni yönetim kurulu üyelerinin hem de Mustafa Yel’in onları tanıması açısından bu ziyaretlerin önemli olduğunu belirterek, “Artık fiilen ve resmen partimizde milletvekili aday adaylığı süreci başlamış bulunuyor. Birbirinden değerli milletvekili aday adayı arkadaşlarımızda teşkilatlarımızı ziyaret ediyor. Onları daha yakından tanımak açısından bir tanışma ziyaretleri oluyor. Teşkilatlarımızda da yeni üyelerimiz bulunuyor. Yeni teşkilat üyelerini tanımaları bakımından da bu ziyaretler önemli. Yeni üyelerimizin de aday adaylarımızı tanımasına vesile oluyor.  25. Dönem milletvekili aday adayımız sayın Mustafa Yel’e başarılar diliyor teşkilatımıza hoş geldin diyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

AK PARTİ TÜRKİYE’NİN PARTİSİ

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin ardından Milletvekili Aday Adayı Mustafa Yel bir konuşma gerçekleştirdi. Kamu görevlisi olması nedeniyle seçim dönemleri dışında siyaset yapamadığını belirten Yel, “Yüce rabbime şükür ediyorum. Aileme katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. 2011 seçimlerinde 5. Sıra milletvekili adayı olduğumda Ak Parti teşkilatlarıyla yakından çalışma fırsatı buldum. O zaman Ak Parti’nin Türkiye’nin partisi olduğunu gördüm. Herkesi kucaklayan 76 milyona da bir şeyler veren, herkesi kucaklayan bir parti.”dedi.

TEKİRDAĞ’DA DUBLE YOL YOKTU

Konuşmasında, Ak Parti’yi genel olarak anlattıktan sonra Tekirdağ ile ilgili açıklamalarla devam eden Mustafa Yel, “Ak Parti öncesinde Tekirdağ’ın duble yolu yoktu. Şimdi 300 kilometre duble yol var. Demiryolu hayaldi. 31 kilometrelik demiryolu geldi. Üniversite hayaldi. Artık Tekirdağ’da üniversite var. Ak Parti iktidara gelmeden önce Tekirdağ’ımızda 2 bin 750 derslik vardı. O günden sonra 2 bin 500 derslik daha yaptık. Derslik başına öğrenci sayısı 76 idi. Bugün 36-30 bandına çekildi. Milletvekili sayımız artarda bu sayı daha da aşağı çekilerek, 24’lere gelecektir.”

BU BÜTÇE BİRÇOK BAKANLIKTA YOK

Konuşmasında yerel yönetimleri de eleştiren Mustafa Yel, TESKİ’nin bütçesi ile birlikte bugün Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 730 milyon TL. Birçok bakanlıktan daha büyük. 30 Mart öncesinde ben İl Genel Sekreteri iken bütün Tekirdağ’a gelen bütçe 178 milyon TL idi. Bu kadar büyük bütçenin karşılığı maalesef bir yıla yaklaşıyor verilmiş değil. Ben şimdi halkın içinde dolaşıyorum, vatandaşlarla görüşüyorum. Bu kadar büyük bir bütçe ile neler yapılabileceğini biliyorum. Bana Büyükşehir Belediyesi’nin 5 projesini sayın diyorum. Bir tane bile sayamıyorlar. “diye konuştu.

4 ÇARPI 400 DİYORUZ

Bu eleştirilerin ardından 7 Haziran Genel Seçmileri’ni hatırlatarak sözlerine devam eden Yel şunları kaydetti: “Önümüzde büyük bir demokrasi sınavı var. Evet direksiyonda biz varız ama vitesi yükseltmemiz lazım. Tekirdağ’da en az 4, Türkiye’de 400 milletvekili diyoruz. Yani 4 çarpı 400. Milletin reisine, Cumhurreisimiz’e bu müjdeyi vermek istiyoruz. Bu olduğu takdirde Tekirdağ’ın sorunları daha iyi Ankara’da anlatılacak. Bugüne kadar muhalefet  milletvekilleri Tekirdağ’a ne kazandırdı. Muhalefet sıralarında boş boş oturacak vekiller yerine Tekirdağ’a kazandıracak milletvekilleri lazım. Bundan sonra en fazla milletvekilini Ankara’ya biz yollayacağız.”

Yel, konuşmasının sonunda kendisiyle ilgili bilgiler aktararak, partililere tanıttı.

Toplantıya, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile birlikte Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Ömer Kılınç, Remzi Garip, Nurettin Yekeler, Mehmet Soyhan, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Umut Danış, Hasan Karaca, Kenan Özaydın, Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, çok sayıda partili katıldı.