Okullar afetlere hazırlanıyor

AFAD, 'Afete Hazır okul Eğitimi'nin 6'ncısını Çerkezköy'de düzenledi…

GÜNDEM 16.02.2015 21:31:00 0
Okullar afetlere hazırlanıyor

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü, Afete Hazır Okul Projesi kapsamında Tekirdağ il genelinde başlattığı eğitimlerin 6’ncısını dün Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonun’da gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan proje kapsamında okulların ‘Afete hazır’ olunması konusunda bilgilendirilmesi amacıyla her okuldan ikişer öğretmen  AFAD eğitmeni olarak bu eğitimi alarak okullarında öğretmen ve öğrencilere vereceği belirtildi.

 

 

ÇERKEZKÖY’DE 48 OKUL’DAN 78 ÖĞRETMEN AFAD EĞİTİMİ ALDI

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda dün 13.00-16.00 saatleri arası verilen Afete Hazır Okul Eğitimi’nde Çerkezköy’deki toplam 48 resmi ve özel okuldan  78 öğretmen Afete Hazır Okul eğitmenine katıldı. Eğitim alan öğretmenler kendi okullarında öğretmen ve öğrencilere afete hazır okul projesi kapsamında her türlü afete hazırlıklı olmaları konusunda bilgilendirme yapacaklar. Çerkezköy’deki Afete Hazır Okul eğitim programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başta olmak üzere Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Narin ve Tekirdağ Afat İl Eğitim Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun ve Tekirdağ AFAD Eğitmeni Selçuk Aksoy,Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman  ile Afet eğitimi kapsamında görevlendirilen 78 öğretmen katıldı.

 

 

AFETİN ETKİLERİNİ AZALTMAK İÇİN VERİLEN EĞİTİM YARARLI OLACAK

Eğitim programında ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan, “Afete Hazır Okul eğitimi projesi hem okullarımızın hem öğretmen ve öğrencilerimiz için çok önemli. Tekirdağ AFAD ve Acil durum Müdürlüğümüz tarafından bu gün ilçemizde verilen bu eğitim. Afetin etkilerini azaltmak için verilen önemli bir eğitim. Sorumluluk alanında bulunan okullarımızın her an afete karşı hazırlıklı olmaları lazım. Afete Hazır Okul Eğitimi kapsamında verilen bu eğitimin ilçemizdeki tüm okullarımıza katkı sağlanacaktır. Bu nedenle bu eğitimi alacak olan öğretmenlerimiz bulundukları okullarda öğretmen ve öğrencilerimize afete hazır olmaları konusunda bilgilendirmede bulunacaklardır. Eğitimi veren Afat İl Müdürlüğümüze bizleri afete karşı bilgilendirecek olmalar nedeniyle teşekkür ediyorum. Eğitimi alacak olan öğretmenlerimize de başarılar diliyor ve tüm afetlere karşı her zaman harlıklı olmalıyız.”dedi.

 

 

ÜLKE GENELİNDE AFETLERDE KAYIPLARI ÖNLEMEK İÇİN EĞİTİM ŞART

 AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da “Bu proje kapsamında 375 okulda eğitim gerçekleştirilecek. Proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacak. Ayrıca eğitimde görev alan tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Eğitimler ile öğretmen ve öğrencilerin muhtemel afet ve acil durumlara karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olacaklardır. Afetler konusunda Ülkemizde kayıplar veriliyor. Bu kayıpları önlemek  için bu eğitimler şart. Bilgisizlik ve eğitimsizlikten kaynaklanan afet kayıpları bu eğitimlerle önlenecektir.”diye konuştu.

 

 

TÜM TOPLULUMUMUZUN AFET KONUSUNDA BİLİNÇLENMESİ LAZIM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da yaptığı konuşmada, toplum olarak afetler konusunda bilinçlenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kaymakam Kubilay şunları kaydetti: “Afet eğitimlerinde, öncelikle afet öncesi ve sonrası yapılası gerekenler nelerdir bunlarla ilgili insanlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Bu konuda tüm toplumumuzun bilinçlenmesiyle mümkün olacak. Vatandaşlarımızın afetlerden en az zararla kurtulması için atılan adımlar eğitimlerle atılmış süreçlerle olacaktır. Afete hazır bilinçlendirme seferberliği, afete hazır aile, afete hazır işyeri, afete hazır okul projeleriyle eğitimlerin her alanda ve her kesimde kırsal alanlarda buna dahil olmak üzere bu eğitimler her kesime ulaşmaktadır. Bu eğitimler sayesinde afetleri korku ve felaketlerden korkulu bir halden çıkarmaktır. Bu konuda farkındalık yaratmak için okul, aile işyeri afet planları hazırlanmakta ve gönüllü sürdürülebilir genç kuşaklar oluşturmak. Bizlerin görevidir. Çerkezköy geneline baktığımızda resmi ve özel 48 okul bulunmakta ve bu okullarımızda 27 bin 378 öğrenci eğitim görmekte. Yine bu 48 okulumuzda toplam bin 238 öğretmen görev yapmaktadır. Bu gün 78 öğretmenimiz afet temel eğitimi ve Afete Hazır Okul projesine gerekli katkıyı yapmaktadır. Halkımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi afete karşı korumak için yoğun şekilde bu eğitimler sürdürülecektir. Öğretmen, öğrenci vatandaş duyarlılığı bu projeyi başarıya ulaştıracaktır.”dedi.

Kaymakam Kubilay’ın ardından AFAD Eğitim Şube Müdürü A.Mehmet Coşkun’un sunumları ile program devam etti. Daha Sonrada eğitime katılan öğretmenlere sertifika verildi.

Haber/Seyit SÜREN