Tekirdağlı kadınlar Özgecan'ın katiline en ağır cezayı istedi

Tekirdağlı kadınlar, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması, kadına kar

GÜNDEM 16.02.2015 21:27:00 0
Tekirdağlı kadınlar Özgecan

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen, çoğunluğu öğrencilerin oluşturduğu gruba Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Küçük, Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen ve Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin de destek verdi. Sloganlar eşliğinde kadına yönelik şiddet ve Özgecan Aslan’a yapılan vahşeti kınayan grup adına basın açıklaması gerçekleştirilirken açıklamanın ardından yaklaşık yüz kişilik grup Köprübaşı’na doğru yürüyüşe geçti.

 

 

Basın açıklaması sonrası yaşanan acı olayla ilgili açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, “Özgecan Aslan’ın yaşadığı olay yıllardır biz kadınların yaşadığı korkunun ana nedenidir. Bu vahşetin bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler acilen alınmalıdır. Ülkemize ve bir anne babaya bu acıyı yaşatanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.”diye konuştu.

Marmara Haber