Süleymanpaşa dans etti

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Süleymanpaşa'da toplanan kadınlar, '1 Milyar Kadın Yükseliyor' hareketi kapsamında kadına karşı şiddeti dans ederek protesto etti

GÜNDEM 14.02.2015 18:49:00 0
Süleymanpaşa dans etti

Kadına şiddete karşı  “1 Milyar Kadın Yükseliyor” hareketi, Süleymanpaşa’da da ses getirdi. Süleymanpaşa Belediyesi’nin Tekirdağ ayağını organize ettiği kadın hareketine katılım yoğundu. Türkiye’de 4 büyükşehirde uygulanan bu hareketin 5. noktası Süleymanpaşa oldu. Etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ta katıldı.

 

 

TÜRKİYE’DE 5 YERDE YAPILDI

Süleymanpaşa Belediyesi’nin etkinlikler için aldığı Tanıtım Karavanı da bu organizasyonda ilk defa kullanıldı. Tanıtım Karavanı sahnesine çıkan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı konuşmada, “Türkiye’de 4 ayrı noktada toplanılan kadın hareketinin 5. noktası Süleymanpaşa oldu. Kadına karşı olan her türlü şiddete burada dans ederek hayır diyoruz. İnanıyorum ki bu kalabalık her sene git gide artacak. Kadınlarımız şiddete karşı dans ederek bu kötülüğe dur diyecekler.” diye konuştu.

 

 

SÜLEYMANPAŞALI KADINLAR MOR KURDELA İLE YÜKSELDİ

Konuşmanın ardından parmaklarına mor kurdele bağlayan Süleymanpaşalı kadınlar  ‘1 Milyar Kadın Yükseliyor’ kadın hareketine destek olmak için eğitmenler eşliğinde dans etti. Süleymanpaşalılar kadına uygulanan her türlü şiddete karşı dansla cevap verdi.  Etkinliğe katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eşi Gülseren Albayrak’a sürpriz yaparak çiçek verdi.

 

 

11 İLÇEDEKİ VATANDAŞLARIMA HİZMET AŞKI İÇİNDEYİM

Cengiz Topel Meydanında gerçekleştirilen ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ev sahipliğini konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçede yaşayan vatandaşları kendisinin sevgilisi olarak gördüğünü onlara hizmet aşkı içinde olduğunu söyledi. Eşi, Gülseren Albayrak’a çiçek hediye ederek sevgililer gününü kutlayan Albayrak gazetecilerin kaç yıllık evlisiniz sorusuna esprili cevap vererek “ Yeni evliyim benim eşime olan aşkım ilk günkü gibi hiç azalmadan devam ediyor” dedi.

Tekirdağ’da bir ilk olan bu organizasyona yerel ve ulusal basın da ilgi gösterdi.