Miras Atölyesi'nde Kültür Sokağı yapılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Miras Atölyesi' Projesinin hayata geçmesi için ilk adım atıldı. Proje kapsamında, Tekirdağ k

GÜNDEM 14.02.2015 18:36:00 0
Miras Atölyesi

PROJENİN AMACI

Proje alanında, konutlarda konaklama fonksiyonu yer alacak olması, konut alanları ve ev pansiyonculuğu yanında küçük ölçekli konaklama birimleri, butik oteller, pansiyon, uluslar arası ve ulusal sanatçı-bilim adamı misafirhaneleri, turizm acentesi, gezgin kulüpleri, geleneksel ve yöresel mutfak kültürünü yansıtan lokanta-kafeterya, kitapevi ile büro ve sağlık hizmet birimleri, sanat evleri, kütüphane, geleneksel küçük el sanatları atölyeleri gibi ticari ve kültürel birimler yer alabilmesi düşünülüyor.

KÜLTÜR SOKAĞI OLUŞTURULACAK

Bu projeyi çok önemli bulduklarını vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Sahip olduğumuz kültürel ve tarihi değerlerimizi koruyup rehabilite ederek gelecek nesillere aktarmak ve turizme kazandırmak amacıyla böyle bir proje oluşturduk. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız proje ile ilgili çalışmalara başladı. Proje ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm paydaşların da projeye destek vererek katkı sağlamalarını istiyoruz. Bu konu ile ilgili toplantılarımız devam edecek. Projenin uygulamaya konulacağı Ertuğrul Mahallesi’nde projenin tamamlanması ile bir kültür sokağı oluşturma hedefimiz var. Süleymanpaşa için önemli bir proje. Çalışmalarımız titizlikle devam edecek” dedi.