Kaymakam Kubilay anaokulu öğrencilerini ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ikinci yarı yılda eğitime açılan Hacı Fahri Zümbül Anaokulunu ziyaret etti.

GÜNDEM 12.02.2015 18:56:00 0
Kaymakam Kubilay anaokulu öğrencilerini ziyaret etti

ÇERKEZKÖY’DE BİN 800 ANAOKULU ÖĞRENCİSİ BULUNUYOR

Dün saat 15.00’de gerçekleştirilen programda 2014-2014 2.döneminde eğitime açılan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anaokulunu gezen Kaymakam Metin Kubilay, Okul Müdürü Sevgi Seda Kasap’tan bilgi aldı. Okulun sekiz derslikli olduğunu hatırlatan Kaymakam Metin Kubilay “Yeni açılan anaokulumuzda 400 öğrenci kapasitesi bulunuyor. İlçemiz de ise bin 800 okul öncesi öğrencimiz bulunmaktadır.” diye konuştu.

 

 

MÜSTAKİL ANAOKULU SAYISI 4 OLDU

Hacı Fahri Zümbül Anaokulu ile birlikte ilçede müstakil anaokulu sayısının dörde çıktığını belirten Kaymakam Kubilay, eğitimin okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadar her aşamada önemli olduğunu  vurguladı. Kubilay şunları dedi: “Okul öncesi eğitim eğitimin en önemli taşlarından birisidir. İlçemize kazandırılan anaokulumuz hayırlı uğurlu olsun. Okulda görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Ayrıca okulumuzun ismi verilen hayırsever Hacı Fahri Zümbül’ü de rahmet anıyoruz.”

 

 

15 MİNİK KAYIT OLDU

Okulla ilgili Kaymakam Kubilay’a bilgiler veren anaokulu Müdürü Sevgi Kasap, “Öğrenci mevcudumuz 15. Şu an iki öğretmenimiz ile hizmet veriyoruz. Kapasiteye göre 16 şubeye kadar çıkabileceğiz. Okul olarak sadece çocuklarımızı bekliyoruz. 36-66 ay arası çocuklarımıza okul öncesi eğitim vereceğiz.” bilgisini verdi. Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve protokol üyeleri eğitim ve öğretime başlayan Hacı Fahri Zümbül Anaokulunu gezerek minik öğrenciler ile sohbet etti. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın yanı sıra Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü Abdullah Nair, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul müdürleri ile veliler de katıldı.

Haber / Ahmet Kılavuz