Eşkinat ve İçöz içme suyu için basın toplantısı yaptı

Önceki gün Tekirdağ merkezde içme suyu nedeniyle 70 kişinin hastanede tedavi edildiği yönündeki haberlerin yankıları sürüyor.

GÜNDEM 11.02.2015 20:26:00 0
Eşkinat ve İçöz içme suyu için basın toplantısı yaptı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ilçede yaşanan su kaynaklı olduğu iddia edilen kusma ve ishal vakaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

EŞKİNAT, İÇÖZ VE POYRAZ BASININ KARŞISINA BİRLİKTE ÇIKTI

Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıya Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür V. İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, TESKİ Şube Müdürleri ve basın mensupları katıldı.

 

 

VATANDAŞIMIZI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUZ

“Yerel ve ulusal basında çıkan haberlerden dolayı vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek adına bir basın toplantısı düzenleme kararı aldık.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Eşkinat, “Sabah poliklinik kayıtlarını inceledik. TESKİ’den bilgi aldık. Çalışmaları yerli yerinde. Hiçbir eksikleri yok! Halk Sağlığı Müdürlüğü ile görüştük. Onlarında bir açıklama yapma planı var. Perşembe günü başlayan sağlık sorunu dün itibari ile azalma göstermiştir. TESKİ’nin yaptığı analizlere baktığınızda belli klorlamalar sonrası değerler sıfıra gelmiş ve tehlike ortadan kaldırılmıştır.” dedi.

Olayın su kaynaklarından dolayı olabileceğinin bir ihtimal olduğunu ve bu ihtimale karşı önlemler alındığının altını çizen Başkan Eşkinat basın mensuplarına yönelik yaptığı konuşmada; “Halkı paniğe sevk edici bir hareket içinde olmamalıyız. Sizlerden bu hususa dikkat etmenizi rica ediyorum.” diye konuştu.

HERHANGİ BİR TEHLİKE YOK

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Vekili İbrahim İçöz ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz da vatandaşları sakin olmaya çağırırken herhangi bir tehlikenin olmadığının altını çizdiler.

Toplantının sonunda Başkan Eşkinat, İçöz ve Poyraz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Marmara Haber