Afete hazır okul eğitimleri başladı

Başbakanlık AFAD tarafından başlatılan 'Afetlere Hazır bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği Projesinin' bir ayağı olan Afete Hazır Okul Projesi Eğitmen Eğitimleri Tekirdağ?

GÜNDEM 10.02.2015 17:58:00 0
Afete hazır okul eğitimleri başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin açılışına Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, İl AFAD Müdürü Recep Erol ve proje kapsamında görevlendirilen öğretmenler katıldı. Süleymanpaşa İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, projenin önemine değinerek, eğitimlerin Tekirdağ’da öğretmen ve öğrencilere afet bilinci kazandıracağını belirtti.

AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol ise programda, projenin 23-28 Şubat 2015 tarihlerinde 375 okulda gerçekleştirileceğini belirterek, proje ile 8 bin 764 öğretmen ve 163 bin 550 öğrenciye ulaşılacağını dile getirdi. Ayrıca eğitimde görev alacak tüm öğretmenlere teşekkür eden Erol, eğitimler ile öğretmen ve öğrencilerin muhtemel afet ve acil durumlara karşı daha hazırlıklı ve bilinçli olacaklarını belirtti.

Eğitime Şube Müdürleri Niyazi Komşu ve A.Mehmet Coşkun’un sunumları ile devam edildi. Sunumlar sonunda soru-cevap bölümü sonrası sertifika töreni yapılarak, görevli öğretmenlere eğitim materyallerinin dağıtılması ile program sona erdi.

Marmara Haber