Cezaevi'nde girişimci oldular

Trakya Kalkınma Ajansı ve Edirne KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Edirne Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlülere yönelik olarak düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tam

GÜNDEM 9.02.2015 17:49:00 0
Cezaevi

HÜKÜMLÜLERE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Edirne Kapalı Cezaevi’ndeki hükümlüler için düzenlenen eğitim sonrası kurumda sertifika töreni düzenlendi. Törene Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, Edirne Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kısakürek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne KOSGEB Hizmet Müdür Vekili Cesur Sekmez, Ajans personeli ve hükümlüler katıldı.

76 EĞİTİM DÜZENLENDİ 2 BİN 17 KİŞİ KATILDI

Tören, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in konuşmasıyla başladı. Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Bölgemizde girişimcilik kültürünün gelişmesi bizim için oldukça önemli. Bu kapsamda KOSGEB ile yapmış olduğumuz protokolle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da belirli dönemlerde girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Ajans olarak 2010 yılından bu yana KOSGEB işbirliğiyle düzenlediğimiz 76 eğitimle 2 Bin 17 kişiyi sertifika sahibi yaptık. Dezavantajlı grupların da bu eğitimlerden faydalanması için özel çaba sarf ediyoruz.”

70 SAAT EĞİTİM VERİLİYOR

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programı sunulduğunu belirten Şahin, “Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın özgüvenlerini arttıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecektir.”diye konuştu.

 Edirne KOSGEB Hizmet Müdürlüğü Müdür Vekili Sekmez’in konuşmasının ardından konuşan Edirne Vali Yardımcısı Elmacıoğlu da ceza ve infaz kurumundaki hükümlü ve tutukluların aldıkları mesleki eğitimlerin önemine değindi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan 32 hükümlüye sertifikaları verildikten sonra tören sona erdi.

Marmara Haber