Çerkezköy'de 0-18 yaş aile eğitimi başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan 0-18 yaş aile eğitim semineri yapıldı.

GÜNDEM 9.02.2015 17:33:00 0
Çerkezköy

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aile eğitimcileri birimi önceki gün Türk Tekstil Vakfı Metem Lisesi’nde ‘0-18 yaş aile’ seminerlerine başladı. Okul öncesi, sınıf ve rehber öğretmenlerinden oluşan 66 kişinin katıldığı seminerde 0-18 yaş çocuğu olan anne ve babalara olumlu ebeveyn becerileri kazandırma hedefleniyor. 0-3,3-6,7-11,12-18 yaş modüllerinde çocukların gelişim düzeylerine göre ailelere 14 hafta boyunca eğitim verilecek. Seminerlerde eğitimciler Arife Özdemir, Sebahat Benlioğlu, Aslıhan Öngay Sert, Emrah Çoban ders veriliyor.

 

 

Eğitimler hakkında bilgi veren eğitmenlerden Emrah Çoban, şunları dedi: “Projenin Türkiye genelinde her ile ulaşma hedefi var. 0–18 yaş aile eğitimi programı olarak gerçekleşiyor.  Bu eğitimden sonra eğitim alan tüm kursiyerler Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bir sertifika ile de sertifikalandırılacaklar. Bundan sonra 14 hafta sürecek aile eğitimlerini almaya başlayacaklar. Umarım Çerkezköy’de bu çalışmalar meyvesini verir.” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ