Edirne cem evlerini ibadet yeri olarak kabule etti

Edirne Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda, oy çokluğu ile Cemevlerini ibadet yeri kabul etti.

GÜNDEM 8.02.2015 17:20:00 0
Edirne cem evlerini ibadet yeri olarak kabule etti

Edirne Belediye Meclisi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları doğrultusunda, oy çokluğu ile, Cemevlerini ibadet yeri kabul etti.

MECLİS’TEN ONAY ALDI

Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında, Avrupa İnsan Hakları’nın 02.12.2014 tarihli kararı, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14/6 ve 15.maddesinin 5.fıkrasının son cümlesi uyarınca cem evlerinin ibadet yeri sayılarak, ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlandırılmasına oy birliği ile karar verildi.

BU BİR GURUR VE MUTLULUKTUR

Meclis Toplantısı sonrasında konuyla ilgili olarak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Belediye Meclisimizin aldığı karar ile Cemevleri ibadethane kabul edildi. Artık Cemevleri’de, belediyemiz tarafından ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanabilecek. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokrat, özgür bir ülke. Din özgürlüğü açısından çok önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz. Edirne’mizde bir anlamda dinlerin beşiği niteliğindedir. Edirne Belediyesi Meclis üyelerimizin de Cemevleri’nin ibadethane kabul edilmesi yönünde oy çokluğu ile bu kararın altına imza atmaları da ayrıca bir gurur ve mutluluktur.” dedi. 

Marmara Haber