Arıcılar Albayrak'dan sertifikalarını aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim Programı'nın merkezdeki ayağı tamamlandı. Eğitimlere katılan arı yetiştiricilerin

GÜNDEM 8.02.2015 17:18:00 0
Arıcılar Albayrak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve 11 ilçenin tamamında uygulanacak olan ‘Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim Programı’ sertifika töreni Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

300 ARI YETİŞTİRİCİSİ SERTİFİKA ALDI

5 gün süren arıcılık eğitimini başarı ile tamamlayan 300 arı yetiştiricisine sertifikaları Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Arı Yetiştiricileri birliği Başkanı Şakir Adan ve Ziraat Mühendisi Fehim Yangöz tarafından verildi. Başkan Albayrak, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak sertifika alan arı yetiştiricilerini de tebrik etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca il genelinde 5 yıl süreyle uygulanacak Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında 2 bin yetiştiriciye yılda 10 bin kovan hesabı üzerinden toplam 50 bin adet boş arı kovanı verilecek.

Marmara Haber