Çorlu'da metruk binalar bir bir yıkıldı

Çorlu Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla ilçedeki 7 mahallede 8 metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi

GÜNDEM 8.02.2015 17:08:00 0
Çorlu

Çorlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki Kontrol ve Kaçakla Mücadele birimi ekipleri tarafından, 7 mahallede 8 metruk bina yıkıldı.

7 MAHALLE’DE YIKIM YAPILDI

Kimliği belirsiz şahıslar ve madde bağımlılarının toplanma yeri haline gelen ve bölge sakinlerine huzursuzluk veren metruk binalar yıkıldı. Bu kapsamda yasal prosedürlerin gerçekleştirilmesinin ardından Reşadiye, Muhittin, Şeyhsinan, Nusratiye, Cemaliye, Kazımiye ve Cemaliye mahallesindeki binalar gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkıldı. Kontrol ve Kaçakla Mücadele birimi tarafından iş makineleri ile gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının ardından binalardan arta kalan hafriyatlar kaldırılarak çöp bertaraf alanına taşındı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda metruk binaların sebep olduğu görüntü kirliliğine son verilirken, uygulamaların yapıldığı bölgeler daha güvenli yerler haline getirildi. Metruk binaların yanlarından geçmekten korkan vatandaşlar ise bu çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.

İMAR KANUNU’NUN 39 MADDESİ GEREĞİNCE YIKIM YAPILDI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt yıkımlarla ilgili olarak, "İlçemizin çeşitli mahallelerinde yer alan metruk binalar mahalle sakinlerini rahatsız eden kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kulanılıyordu. Belediyemize gelen şikâyetleri ve verilen dilekçeleri değerlendiren İnşaat Kontrol ve Kaçakla Mücadele ekipleri yaptıkları araştırma ve incelemelerinin ardından  İmar Kanunu'nun 39. maddesi gereğince mail-i inhidam yaparak yıkım sürecini gerçekleştirdi.  Bu kapsamdaki çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.

Marmara Haber