Sağlık Bakanlığı şeker ve tuz düzenlemesi yapdı

Sağlık Bakanlığı tarafından şeker ve tuz düzenlemesi genelgesi yayımlandı. 81 il valiliğine gönderilen genelgede, çay ve kahve ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin

GÜNDEM 8.02.2015 17:06:00 0
Sağlık Bakanlığı şeker ve tuz düzenlemesi yapdı

SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGE GÖNDERDİ

Genelgede; dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen bulaşıcı olmayan hastalıkların, ülkemizde her geçen gün sayısı hızla artan ölümlerin başlıca nedenlerinden olduğu, erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı olmayan hastalıklardan önleyici yaklaşımların geliştirilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. Ayrıca genelge, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı ve Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı kapsamında tüm kamu kuruluş ve kuruluşlarında alınması gereken önlemleri içeriyor.

TEK ŞEKER KULLANILACAK VE MASALARDA TUZLUK OLMAYACAK

Genelgeye göre, "Çay, kahve vb. ikramlarda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocağı gibi yerlerde çay şekerinin tek şeker olarak ve mümkünse hijyen açısından ambalajlı şekilde sunulması, yemekhane, lokanta vb. hizmetlerde masalardan tuzlukların kaldırılması, dileyenlerin tuz almak için ayrı bir yerde, mümkünse 0,5-1 gramlık kağıt poşetler halinde kullanmalarının sağlanması gerektiği belirtiliyor.”

Bu arada daha önce bu uygulama kapsamında ilk adım Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından gelmişti. Vali Şahin, il genelindeki kahvehane ve lokantalarda tek şeker kullanımını teşvik ederken, tuzluk kullanımına da sınırlama getirmişti.

Marmara Haber