Kızılay bu kez Cami'de kan topladı

Vatandaşların genellikle şehir meydanlarında TIR ve Otobüslerle kan bağışı toplarken görmeye alışık olduğu Türk Kızılayı Çorlu Şubesi, bu kez bir caminin alt katında kan bağışı to

GÜNDEM 6.02.2015 18:17:00 0
Kızılay bu kez Cami

CEMAAT YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Türk Kızılayı Çorlu Şubesi, periyodik aralıklarla gerçekleştirdikleri kan bağışı kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Çerkezköylü’lerin genellikle Belediye Meydanı’nda TIR ya da otobüslerde kan bağışı toplarken rastladıkları Türk Kızılayı Çorlu Şubesi ekibi, bu kez Gazi Osman Paşa Mahallesi Camii’nde kan bağışı topladı. 12.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına, özellikle Cuma Namazı’ndan çıkan cemaatin ilgisi yoğun oldu.  

KANIN KAYNAĞI İNSANDIR

Dr. Turan Yavuz, Hemşireler Özlem Küçük, Ayla Yılmaz ve Emine Gürel’den oluşan Türk Kızılayı Çorlu Şubesi ekibi öncelikle, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları muayene ederek, bağış yapmaya uygun olup olmadıklarını tespit etti. Kan Bağışı’nın insan hayatındaki önemine değinen Dr. Turan Yavuz, kanın kaynağının insan olduğunu belirterek, “Türkiye Kızılay Derneği olarak ülkemizin ihtiyacı olan kanın gönüllülük esasıyla sağlanmasını istiyoruz. Tüm dünyanın kabul ettiği kan, gönüllülük ve süreklilik esasıyla verilen kandır. Bunun için böyle kampanyaları destekliyoruz. Kampanyanın düzenlemesine destek veren yöneticilere ve kan bağışında bulunan tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ