Yaralı at saatlerce can çekişti!

Vicdansız sürücü çarptığı atı da otomobilini de öylece bırakıp gitti! Gece 00.30'da yaşanan kazadan sabah 8.00'da polis ve zabıta haberdar oldu.

GÜNDEM 4.02.2015 18:55:00 0
Yaralı at saatlerce can çekişti!

Kapaklı’da gece saatlerinde bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan başıboş at, yığılıp kaldığı yol kenarında saatlerce can çekişti! Ata çarptıktan sonra olay yerinden uzaklaşmak isteyen araç sürücüsü ise tarlada çamura saplanan aracını bırakıp kimselere haber vermeden evinin yolunu tuttu.

ÇARPIP KAÇAYIM DERKEN ÇAMURA SAPLANDI

Olay önceki gece saat 00.00 sıralarında Kapaklı-Saray yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Kapaklı Saray istikametinde seyir halinde olan 59 UF 060 plakalı araç, yolda başıboş dolaşan ata çarptı. Çarpmanın şokuyla yoldan çıkan ve tarlaya giren araç yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra çamura saplandı. Araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

9 SAAT CAN ÇEKİŞTİ

Araç sürücüsü gece 00.30 sıralarında aracın kurtarılması için bir çekici firmasını aradı ve evinin yolunu tuttu. Gece aracın bulunduğu yere gelen çekici, havanın karanlık ve sisli olması nedeniyle olay yerinden ayrılarak çamura saplanan hasarlı aracı sabah almaya karar verdiğini söyledi. Polisin ve zabıta ekipleri ise ancak sabah 08.00 sıralarında durumdan haberdar oldu. Aracın çarpması sonucu yaralanan atın yaklaşık 9 saattir yol kenarında can çekiştiği ortaya çıktı.

KURTARILAMAZSA UYUTULACAK

Sürücüsü tarafından tarlada çamura saplanmış halde terk edilen araç, kurtarıcı ile tarladan çekilirken, emniyet güçleri başıboş ata çarpıp kaçan araç sürücüsüne ulaşmaya çalışıyor. Olay yerine gelen Kapaklı Belediyesi yetkilileri ise öncelikle atı bulunduğu yerden kaldıracaklarını, daha sonra tedavi edilebilecek gibi ise atı kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklarını, aksi halde daha fazla can çekişmemesi için iğne ile uyutacaklarını kaydetti.    

Haber / Ahmet KARDEŞ