Süleymanpaşa kadın şiddetine karşı dans edecek

Süleymanpaşa Belediyesi uluslararası V-day Vakfı'nın '1 Milyar Kadın Ayaklanıyor' sloganı ile her yıl gerçekleştirdiği organizasyona bu yıl 14 Şubat'ta destek verecek

GÜNDEM 3.02.2015 20:01:00 0
Süleymanpaşa kadın şiddetine karşı dans edecek

Uluslararası V-day Vakfı One Billion Rising (1 Milyar Kadın ayaklanıyor) sloganıyla kadına şiddete hayır diyen herkesi dans etmeye çağıran dünyada büyük ses getiren direniş hareketi,14 Şubat’ta Süleymanpaşa’da vücut bulacak. Vajina Monologları kitabının yazarı Eve Ensler’in başlattığı One Billion Rising  (1 Milyar Kadın Ayaklanıyor) hareket dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ses getiriyor.

DİRENİN, AYAKLANIN, DANS EDİN!

Kadına yapılan şiddete ve baskıya karşı kadınların isyanını canlandırmaya yönelik olarak yapılan organizasyon her yıl 14 Şubat’ta dünyada şiddete karşı hayır diyenleri bir araya getiriyor. Şiddete, tecavüze, enseste ve seks köleliğine dikkat çekmeye çalışan v-day hareketi, "one billion rising" kampanyası dahilinde dünyanın tüm kadınlarını ayaklanmaya çağırıyor: direnin, ayaklanın, dans edin!

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ORGANİZE EDECEK

Süleymanpaşa Belediyesi de bu yıl “One Billion Rising” hareketinin Tekirdağ ayağını organize edecek. Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın da desteğiyle 14 Şubat’ta Cengiz Topel Meydanı’nda toplanmak üzere tüm Süleymanpaşalıları şiddete karşı dans etmeye davet ediyor.