Türk Şövalye Çerkezköy'de

Uzun yıllar önce Hollanda'ya giden Vizeli Bülent Türker, engellilerle ilgili çalışmaları nedeniyle 2001 yılında Hollanda Kraliçesi tarafından Kraliyet Şövalyesi Ünvanı ile ödüllendirildi

GÜNDEM 30.01.2015 20:27:00 0
Türk Şövalye Çerkezköy

Hollanda’da en üst düzey Kraliyet Şövalyesi unvanı bulunan ve 2005'te yapılan halk oylamasıyla "Son 40 yılın en iyi insanı" seçilen gurbetçi iş adamı ve hayırsever Bülent Türker, Çerkezköy’de Pasha Otel sahibi Vehbi Demirtaş’ın misafiri oldu.

2001’DE HOLLANDA KRALİÇESİ’NDEN ŞÖVALYE UNVANI ALDI

Çerkezköy’e gelen Bülent Türker, kendisi gibi Kırklareli Vizeli olan Vehbi Demirtaş ile yakın arkadaş olduklarını belirterek, “Vize’ye yakınlarımı görmeye gidiyordum. Giderken de Çerkezköy’deki yakın arkadaşım Vehbi Demirtaş’ı ziyaret etmek istedim” dedi. Bugüne kadar 7 binden fazla engelli vatandaşa yardım etme imkanı bulduğunu kaydeden Bülent Türker, 2001 yılında Hollanda Kraliçesi tarafından en üst düzey Kraliyet Şövalyesi unvanı ile ödüllendirildi.

FİLM GİBİ BİR HAYAT HİKAYESİ

İlginç bir yaşam hikayesi olduğunu söyleyen Türker, “Yıllar önce bir maraton yarışı için geldiğim Hollanda’da bir bankanın sınavlarına girdim, fakat kazanamadım. Akabinde banka yetkilileri ile görüşerek, Hollanda’da 1 ay daha kalma iznim olduğunu ve bu süreyi bankada ücretsiz çalışarak geçirmek istediğimi söyledim, onlar da kabul etti. Bir gün bankanın sahibi geldi ve benim kim olduğumu sordu. Ben de yaşadıklarımı anlattım. Daha sonra bankaya gelen bir yazı ile kadrolu çalışan oldum. İnsanlara yardım etmeye başladım. Hollanda halkı beni sevdi. Sonraki süreçte Hollanda’nın en büyük bankalarından birinden müdür olarak emekli oldum” dedi.

ATATÜRK’ÜN TABANCASINI ALDI

Son yıllarda en büyük tutkusunun Çanakkale olduğunu kaydeden Bülent Türker, “Elimden geldiğince Çanakkale Savaşları ile ilgili eserleri toplamaya çalışıyorum” dedi. Bu kapsamda İngiltere’nin başkenti Londra’daki ünlü müzayede salonu Christie’s’de düzenlenen ‘Antik Silahlar Müzayedesi’nde, dönemin Arjantin Cumhurbaşkanı Marcelo Torcuato de Alvear’ın tarafından Atatürk için özel olarak yaptırılan tabanca satışa çıkarıldı. 15 bin Sterlin’den başlayan açık artırmada, üzerinde altın harflerle ‘General Mustafa Kemal’ yazan ‘Browning’ marka silahı 20 bin Sterlin’e Hollanda’da yaşayan Kırklarelili Bülent Türker satın aldı. Satışı, internet ve telefon üzerinden 60’a yakın alıcı takip etti. Vergi ve diğer masraflarla birlikte tabancanın toplam fiyatı 26 bin sterlin oldu. Bülent Türker, İngilizlerin oldukça ilgi gösterdiği silahı satın almak için Hollanda’dan Londra’ya 3 gün önce gittiğini ve 81 istekli ile yarışıp silahı satın aldığını kaydetti.

 

 

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Bülent Türker, "Tabancayı Türkiye’ye getirmek ve buradaki müzelerde sergilenmesini sağlamak istedim. Çünkü bu tabancayı, Türkiye’miz ve şehitlerimiz adına aldım. Bu tabancayı Türkiye’ye getirmekten gurur duyacağım. Fakat bazı bürokratik engellerden dolayı henüz bunu yapamadım. Türkiye’mize, Atatürk’ümüze, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkalım. Başka Türkiye yok!" diye konuştu.

100’ÜNCÜ YILDA 100 ARABA

Hollanda’da Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü kapsamında bir Çanakkale Sergisi açacaklarını ifade eden Bülent Türker, “Bu sergide 300’e yakın eser olacak. Bunlardan biri de Atatürk’ün silahıdır. Tabii o döneme ait çeşitli ülkelerin askerlerinin giysileri, kılıçları, silahları da bu sergide bulunacak” dedi. Yaptığı çalışmalarda bu zamana kadar ne Çanakkale’den ne de Türkiye’den herhangi bir yardım almadığını belirten Türker, “Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle 100 gazimize 100 engelli aracı hediye edeceğiz” dedi.

YAPTIĞI İŞLER ÜLKE SINIRLARINI AŞTI

Bülent Türker gibi önemli bir ismi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköylü iş adamı Vehbi Demirtaş ise “Hemşerimin yaptığı güzel işler, Türkiye sınırlarını aştı. Aldığı ödüller ve unvanlar yetersizdir. Kendisine gerek ülkemde gerekse diğer dünya ülkelerinde daha fazla değer verilmesi gerekmektedir” açıklamalarında bulundu. Demirtaş, Bülent Türker ile birlikte Çerkezköy’de de güzel organizasyonlara imza atmak istediklerini ve bunu için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

BÜLENT TÜRKER KİMDİR?

34 yıl önce gittiği Hollanda'da bir bankada işe başlayan ve Hollanda’nın en büyük bankalarından birinden müdür olarak emekli olan Bülent Türker, daha sonra başarılı bir iş adamı oldu. Yaptığı yardımlar ve aldığı ödüllerle adını duyuran Türker, 1993'de "İnsanlara ve Gönüllü Kuruluşlara Yardım Vakfı" tarafından Türkiye'nin en başarılı genci ödülünü aldı. Engellilere yaptığı yardımlardan dolayı değişik ülkelerden yüz ellinin üzerinde ödül alan Türker, 1999 ve 2002 yıllarında da "Mehmetçik Vakfı" tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Bülent Türker, 2001'de Rotterdam'da düzenlenen bir törenle, Hollanda Kraliyet Şövalyelik unvanını alan ilk Türk oldu. Aynı zamanda amatör bir fotoğrafçı da olan Türker, kendi çektiği fotoğraflarla onlarca sergi açtı.  

Haber / Ahmet Kardeş