Çerkezköy'de Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplandı

Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu birinci Toplantısı dün Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 30.01.2015 20:18:00 0
Çerkezköy

Saat 10.00’da gerçekleştirilen programda ilk olarak Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Halk Eğitimi Merkezi’nde okuma- yazma kursları, mesleki teknik kurslar, sosyal kültürel kurslar, açık ilköğretim ve açık öğretim lisesi kayıt işlemleri ve kulüp çalışmaları adı altında faaliyetler düzenlendiğini belirten Akman, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün tanımladığı 67 ana başlık altında 2 bin 143 farklı burs tanımı bulunduğunu belirtti. Akman, “Merkezimiz’de 2012-2013 yılında 72 Mesleki ve Teknik Kruslar, 35 Okuma yazma kursu, 123 ise Sosyal ve Kültürel Kurslar, 2013 yılında ise 141 Mesleki Teknik Kurslar, 36 Okuma Yazma Kursu, 198 ise Sosyal ve Kültürel Kurslar açılırken, 2014-2015 yılının ilk döneminde ise 106 Mesleki ve Teknik Kurslar, 18 Okuma yazma kursu, 81 adet ise Sosyal ve Kültürel kurslar açıldı.” dedi.

10 BİN KİŞİYE ULAŞILMASI HEDEFLENİYOR

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin son dönem kurslarıyla ilgili geniş bir bilgilendirmede bulunan Akman, daha sonra 2015 yılı hedeflerini sıraladı. Akman, hedeflerinin 500 kurs açarak, 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu belirtirken, “Sivil toplum kuruluşları ve çevredeki resmi ve özel kuruluşlarla koordineli olarak her mahalleye kurslar açmak, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda mesleki kurslar açmak ve her eve ulaşmak amacımızdır” dedi.

 

 

MÜSTAKİL HALK EĞİTİMİ MERKEZİ İSTİYORUZ

Akman’ın ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuştu. Kubilay, başlattıkları kampanya ile Halk Eğitimi Merkezi kurslarına ivme kazandırdıklarını belirtirken, “Çok çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan kursları açtık. Halk eğitim kursları vatandaşlarımıza bilgi beceri kazandırmasının yanı sıra onların iş bulmasını işinde yükselmesinin yanı sıra vatandaşların arasında birlik ve beraberliği de sağlıyor. Halk eğitime talep çoğalmaya başladı. Fiziki mekanlar buna yetmiyor. İçinde bulunduğumuz bina çok sınırlı imkanlara sahiptir. Yüksekokulun binasını 24 Kasım 2014 itibariyle tahsis onayını aldık. Orada Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Kütüphane olarak açmayı düşünüyoruz.”dedi.

Bayanların halk eğitim merkezlerine yoğun ilgisi olduğunu kaydeden Kubilay “Hedefimiz Çerkezköy’de müstakil ve büyük bir halk eğitim merkezi istiyoruz. Göreve geldiğim 15 Ağustos 2013 tarihinden itibaren bütün enerjimi halk eğitim için kullanmaya çalışıyorum. Kütüphaneler Genel Müdürlüğümüz ile görüşüp İnci Narin Yerlici ilkokul bahçesinde binamızı yapacağız. 2015 yatırım programına alındığını duyduk.”diye konuştu.

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, kurum yetkilileri, okul müdürleri katıldı.

Haber / Ahmet Kılavuz