Memurlar hakkında yasal işlem yapılmasını istedi

Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi'ne katılan kamu görevlileriyle ilgili tepkiler her geçen gün büyüyor. CHP'lilerin gündeme getirdiği memurların siyasi parti kongresine katılmasına bu kez MHP Tekirdağ Ä

GÜNDEM 28.01.2015 17:49:00 0
Memurlar hakkında yasal işlem yapılmasını istedi

Tekirdağ’da kamu personelinin Ak Parti Kongresi’ne katıldığı yönündeki iddialara tepkiler sürecek gibi. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri’nin dile getirdiği konuyla ilgili bu kez Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) harekete geçti. MHP Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan Ak Parti İl Kongresi’ni değerlendirerek, "Kongrede parti atkılarıyla dolaşan devlet memurları hakkında yasal işlem başlatılmadır."dedi.

MÜFTÜLÜK VE MİLLİ EĞİTİM MESAJ GÖNDERDİ

Tekirdağ Ak Parti İl Kongresinde fotoğraflara da yansıyan devlet memurlarının parti amblemi taşıyarak kongre salonunda yer almalarını kanuna aykırı olduğunu anlatan Başkan Kaplan "Yasal İşlemler dahil, gerekli soruşturmanın geciktirilmeden başlatılmasını talep ediyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre müftülük ve milli eğitim memurları başta olmak üzere devlet dairelerinde çalışan memurların cep telefonlarına ‘ Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Pazar günü açılışlarda bulunmak üzere Tekirdağ'a teşrif edeceklerdir. Pazar Günü saat 12'de kaymakamlık önünden (Çorlu) servis kalkacaktır.Tüm personelimizin görevlerini aksatmayacak şekilde Tekirdağ'daki açılış programına katılmalarını önemle rica ederim. A.G.’ ifadeleri içeren mesajlar gönderilmiştir.”diye konuştu.

MEMURLAR PARTİ’NİN DEĞİL DEVLETİN MEMURUDUR

Kaplan dile getirdiği mesajın, Çorlu Müftülük personeline gelen mesajdan bir örnek olduğunu belirtirken, “Böyle bir davranış ne ahlaka ne de yasalara uygundur. Devletin gücünü kullanarak memura gözdağı verilemez. Memurlar partinin değil, devletin memurudur. Bu girişimleri; içinde Adalet geçen fakat adaletle hiç alakası olmayan bir partinin hukuk dışı tutumudur. 2014 Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de buna benzer uygulamalar yapılmıştı. Üzülerek ifade edeyim ki bunlar hakkında şimdiden idari soruşturmalar açılmazsa bundan sonra aynı durumlarla yine baş başa kalacağız.”diye sözlerini tamamladı.