Ordulular Kapaklı'da hamsi şöleni düzenledi

Kapaklı Ordulular Derneği bu yıl geleneksel hale getirilen 'Hamsi Şöleni'nin ikincisini gerçekleştirdi. Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki dernek binası önünde gerçekleştirilen şölen 12.0

GÜNDEM 26.01.2015 17:12:00 0
Ordulular Kapaklı

KAYMAKAM GÜRBÜZ VE MİLLETVEKİLİ YÜCEER’E TEŞEKKÜR

Kapaklı Ordulular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Doğan şölende yaptığı konuşmada katılımın yoğun olmasından çok memnun olduklarını belirterek, “Kapaklı Ordulular Derneği olarak bu gün 2.’sini düzenlemiş olduğumuz Hamsi Şölenimiz’de bu gün bizlerle birlikte olan Milletvekilimiz Candan Yüceer ve Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’e, İlçe Emniyet Müdürümüz Mehmet Ali Barın’a, siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına, yönetimlerine ve belediye Meclisi üyelerimize ve tüm Ordulu, Kapaklılı ve Çerkezköylü hemşerilerimize katılımları nedeniyle bizleri onurlandırdıkları için yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

 

 

AVRUPA ÜLKELERİ ARASINDA TÜRKİYE’DE HAMSİ TÜKETİMİ EN AZ ÜLKE

Dernek Başkanı Doğan’dan sonra konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de, “Bu gün bir kış gününde yazdan kalan bir havada Ordulu hemşerilerimizin milli yiyeceği olan ve evlerinden eksik etmediği yiyecek olan hamsiyi bu gün sizlerle birlikte aynı sofrada birlikte yemenin mutluluğunu duyuyorum. Avrupa ülkelerine baktığımızda Türkiye’de kişi başına en az hamsi tüketimi yapılmaktadır. Avrupa ülkelerinde kişi başı hamsi tüketimi yılda 15-17 kilogram iken Türkiye’de kişi başı hamsi tüketimi yılda 4-5 kilogramdır.”dedi.

 

 

BU ŞENLİK BİRLİĞİMİZE VESİLE OLSUN

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bu şenlikler birlik ve beraberliğimiz acısından çok önemli.Bu şenliğin birliğimize vesile olmasını diliyorum.Bu şenlikler aynı zamanda kültürlerimizin de bir yansımasıdır.Bu nedenle birlik ve beraberliğimize her zaman önem vermeliyiz. Bu şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Ordulular Dernek Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

BU ETKİNLİKLER BİZLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise  konuşmasında, “Kapaklı Ordulular Derneğimiz’in düzenlemiş olduğu bu güzel etkinliğe katılan herkese  teşekkür ediyorum.Bu etkinlikler bizi bir araya getiriyor.Kapaklı Ordulular Derneğimizin düzenlediği bu güzel organizasyonda emeği geçen ve katkı sağlayan Dernek başkanı ve yönetimi başta olmak üzere tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

BİZ HER ZAMAN BİR BİRİMİZE DESTEK VERİYORUZ

Yüceer konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Ordulu hemşerilerimize burada her zaman destek olduk. Sizlerle hemşeri olduk. Sizleri tanımaktan çok mutlu olduk. Yaptığınız her etkinlikte de yanınızda olduk. Sizlerde her zaman bizim yanımızda oldunuz. Bizler her zaman sizlerle birlik ve beraberlik içindeyiz.Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun.2. Hami Şöleni’niz kutlu olsun.”ifadelerini kullandı.

500 KİLO HAMSİ PİŞİRİLDİ

Kapaklı Ordulular Derneği’nin 2. Hamsi Şöleni’nde şölene katılanlara toplam 500 kilo hamsi pişirilerek dağıtıldı.Hamsiler pişirilme öncesi mısır unu ile unlanarak ızgaralara konuldu ve kızgın kor ateşinde pişirilerek servis edildi. Hamsinin yanında mevsim salatası ve tahin helvası  ile meşrubat  ikram edildi. Ordulu sanatçı Yener Kaya, bir birinden güzel söylediği Ordu yöresine ait Türkü ve şarkılarla ‘Hamsi şöleni’ne renk kattı.

 

 

ŞÖLENE 1500 KİŞİ KATILDI

Kapaklı Ordulular Kültür,Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin bu yıl düzenlediği 2. Hamsi Şöleni etkiliğine Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer,Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın,Kapaklı Ordulular Dernek Başkanı Süleyman Doğan ve dernek yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetimi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve ilçe yönetimi, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çelik ve ilçe yönetimi,Kapaklı Belediye Meclisi Üyeleri, Mahalle Muhtarları,Sivil toplum kuruluşu yöneticileri,CHP ve AK Parti Kadın kolları ile kapaklı ve Çerkezköy’de ikamet eden Ordulular ile birlikte yaklaşık bin beş yüz kişi hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN