Süleymanpaşa'da Balkan müziği rüzgarı esti

Süleymanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Balkan müziklerinin seslendirildiği konser ile Süleymanpaşalılar keyfli bir gece geçirdi.

GÜNDEM 26.01.2015 16:54:00 0
Süleymanpaşa

 

Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere katılım yoğun oldu. Balkan İzleri Grubu’nun sahne aldığı konser iki bölümden oluştu. 29 parçanın seslendirildiği konserde grup izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Konser sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Balkan İzleri Grubu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

 

SİZE ÜÇ ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu akşam bu salonda izlediğim en keyifli gösterilerden biriydi. Size bu gece üç şey söylemek istiyorum. Birincisi coğrafi kültür diye bir kavram var. Balkan coğrafyasında tam olarak nereye ait olduğunu bilemediğimiz her noktada geçerli bir müzik var. Ne kadar güzel ki birileri bu izleri takip edip yaşatıyor. Bu bölgenin, ülkemin diğer güzel bölgelerinden daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. Balkan coğrafyasının, kültürüyle, müziğiyle, mutfağıyla, sanatıyla, geleneksel kıyafetleriyle ülkemizde ve tüm dünyada daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı var. İkincisi benim bu pırıl pırıl kardeşlerim Lüleburgaz’dan geldiler. Kültür ancak uygun ortam bulduğunda yetişebiliyor. Bu gece izlediğiniz muhteşem konser Emin Halebak’ın eseridir.  Lüleburgaz sadece müzikle değil, sanatın her alanında bir bayrağı taşıyor. Bizde o yoldan gitmeye gayret edeceğiz. Üçüncüsü arkadaşlarımız ilk defa Lüleburgaz dışında bir yerde konser verdiklerini söylediler.”

Eşkinat konuşmasını,  “Balkan kültürünü tanıtmak adına, nisan ayında kardeş şehir Bitlis’te konser vermek için ben kardeşlerime davetimi arz ediyorum” daveti ile sona erdirdi. İzleyicilerin yoğun isteği üzerine Grup bir Trakya parçası seslendirerek konseri sonlandırdı. 

Marmara Haber