Kadın isterse ne olur?

Çerkezköy Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında, İstanbul Jest Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği, "Kadın İsterse' adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda sahnel

GÜNDEM 25.01.2015 16:21:00 0
Kadın isterse ne olur?

KADIN İSTERSE HERŞEY DEĞİŞİR

Akşam 19.00’da sahnelenen Savaş Aykılıç’ın yazdığı ve Müfit Kayacan’ı yönettiği oyunda Zeynep Gülmez, Yusuf Atala, Nazlı Kar, Şevket Çapkınoğlu, Tuna Arman, Vural Buldu ve Sezer Soykök rol aldı. Oyunda erkeklerin yağmalanmaya hazır bir sit alanını işgal ve yağma etmek için birbirleriyle savaş içerisine girmesi ve kadınların da bu savaşı durdurmak için aşk grevine girmesi anlatıldı.

Oyun, kadının toplumdaki yeri ve algısı üzerine hem güldüren hem düşündüren bir seyir sunarken, oyuncular da, sergiledikleri performansla izleyenlerin beğenisini kazandı. Oyunda izleyenlere, ‘Kadın isterse her şey değişir. Kadının gücü her şeyi değiştirebilir’ mesajı verildi.

 

 

TİYATROSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Oyunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Gülhis Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Hasan Demir, CHP’li belediye meclis üyeleri ile çok sayıda tiyatro sever izledi. Bu arada oyuna ilginin yoğun olması nedeniyle çok sayıda vatandaş ayakta izlemek zorunda kaldı. Oyunun sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, oyunculara çiçek vererek, onları performanslarından dolayı kutladı.

Haber / Menşure KARDEŞ