Karne hediyesi dolandırıcı uyarısı

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü dün karne alan öğrencileri ziyaret ederek, hem hediye verip karne nedeniyle tebrik etti hem de dolandırıcılara karşı hazırlanan uyarı mektuplarını karne gibi dağıttÄ

GÜNDEM 23.01.2015 17:38:00 0
Karne hediyesi dolandırıcı uyarısı

Günümüzde geleneksel suç türleri gelişen teknoloji ile birlikte değişim gösterdiğinden dolandırıcılık da bu süreçte değişim gösteren bir suç türü oldu. Özellikle cep telefonlarının yaygın olarak kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonları ile arayarak, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtırken vatandaşları, terör örgütü ile bağlantılı olduklarını iddia edip onları korkutarak para talep ediyor.

KARNELERLE UYARI NOTLARI DAĞITILDI

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, dün vatandaşları uyarmak ve bilgilendirmek için okulları ziyaret etti. Karnelerin dağıtıldığı gün öğrenci ve öğretmenleri dolandırıcılara karşı uyaran polis, karne alan öğrencilere hem hediye verdi hem de uyarılarda bulundu. Polis, karne ile birlikte hazırlanan zarflara karne hediyesi olarak uçlu kalem ve veliler için tükenmez kalem koyarken, ayrıca birer de karnelerin arasına bilgilendirme mektup koyuldu. Emniyet yetkilileri, “Böylece özellikle ev hanımlarımıza ulaşmayı ve böyle bir durumda ne yapması gerektiği konusunda aydınlatılması amaç edinilmiştir.”dedi.

KREDİ KARTI BİLGİLERİNİ VERMEYİN

Kontör dolandırıcıları bazen de farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör veya para talebinde bulunulduğuna yer veren Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, “Halkımızdan; SGK Prim borcu, Bağ-Kur Prim Borcu ve Vergi Borcu gibi nedenlerle kredi kartı bilgilerini, banka hesap bilgilerini istemekte ve sonucunda dolandırmaktadırlar.”uyarısı yaptı.

Marmara Haber